Najave

8. VELJAČE U ZAGREBU

POZIVAMO Arkin tradicionalni sajam rabljenih stvari

Foto: Facebook

 

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu, 8. veljače 2020. godine, od 10 do 20 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića (Ivanićgradska 71, u Zagrebu).

Na sajmu će se moći naći dobro očuvana odjeća i obuća za djecu i odrasle, nakit, knjige, igračke te različiti kućanski aparati, potrepštine i posuđe.

Cijena svakog predmete na Sajmu je dobrovoljan prilog. Prikupljen novac pomoći će u izvođenju svakodnevnih programa zajednice Arka Korablja u Zagrebu u kojima sudjeluju 22 odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

„Kad kažemo zajednica, mislimo na prijateljstvo koje nas povezuje“

U pripremi Sajma sudjeluju volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

Arka je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tom bile podržane. Djeluju već 11. godinu i članovi su L’Arche International, mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

„Nastojimo da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar a ne samo problem kojeg treba riješiti, s ciljem kojim provodimo različite aktivnosti – suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, edukativne radionice u osnovnim školama, izdavaštvo…“

Dođite na sajam i podržite rad ove zajednice. 😊

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh