Mladi

„Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje?” „Izazivam te da se pokažeš!” »„Kako mogu znati da anđeo čuvar zbilja postoji?” „Pa zašto ga ne izazoveš? Jednostavno mu reci: dosta zezanja, hoću te upoznati, i to smjesta, bez muljanja i izvlačenja. Vidjet ćeš, odgovorit će ti”«

Foto: Pixabay

Svaku večer prije spavanja u obitelji molimo i molitvu Anđele čuvaru mili, našim anđelima čuvarima. Ali da bi taj anđeo mogao biti stvaran, da bi mogao biti djelotvoran i sudjelovati u nečijem životu, to sam toga dana prvi put čuo na takav način i to je bio prvi put da mi je ta ideja uopće pala na pamet.

Dakle, uvečer toga dana, kao i svake večeri prije spavanja, molio sam, ovaj put s tatom. Nakon što smo izmolili Anđele čuvaru, upitao sam ga kako mogu znati da anđeo čuvar zbilja postoji. Kako to mogu znati ako ga ne vidim vlastitim očima, ako ga ne dodirnem svojom rukom? Nekako sam, priznajem, očekivao da će se tata naći u neprilici i da mi neće znati odgovoriti, ali on me iznenadio odgovorom. Rekao je:

„Neću više gubiti vrijeme na tebe ako te nema; izazivam te da se pokažeš!”

„Pa zašto ga ne izazoveš?”

„Kako to misliš da ga izazovem?” odvratio sam.

„Pa lijepo, jednostavno mu reci: dosta zezanja, hoću te upoznati, i to smjesta, bez muljanja i izvlačenja. Vidjet ćeš, odgovorit će ti.”

„Ali kako će odgovoriti?”

„E, na to ti pitanje ne mogu odgovoriti, to ovisi o njemu; ovisi kakav je. Moj je bio pravi zafrkant”, reče, poljubi me u čelo i ode glasno se smijući.

„Izazivam te da se pokažeš!”

Čuj to: anđeo zafrkant, frend moga tate… Mošʼ si mislit! Pa pored ove priče ona Jurajeva je smiješna. Ali moj tata se uvijek zeza, pa je vjerojatno to i sad slučaj. Ipak, ja nisam za zezanje. Sklopio sam ruke u znak poštovanja kako to uvijek činim kad molim i rekao poluglasno:

„Neću više gubiti vrijeme na tebe ako te nema; izazivam te da se pokažeš!”

Ma koja glupost, pomislio sam čim sam izgovorio te riječi, baš bi netko takav imao vremena za mene i za ovakve stvari. Pa tko se može odvojiti od onog predivnog skakutanja po pamučno bijelim oblačićima? Vjerojatno je moj anđeo čuvar baš sad tamo negdje iznad pufastih oblaka gdje lebde velika željezna vrata iznad kojih velikim željeznim slovima piše: RAJ.

„Pih”, otpuhnuo sam poluglasno i okrenuo leđa tom danu i svemu što se dogodilo u njemu. Sutra su me čekale nove obveze i vrlo brzo sam zahrk… ovaj… zaspao… (…)

Iz knjige Nevena Drozdeka Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje? (Neka mi se javi – ako ima hrabrosti!).

O knjizi „Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje? (Neka mi se javi – ako ima hrabrosti!)”

Knjiga za dječake, djevojčice, mame, tate, bake, djedove i sve ostale!

Priča o dječaku Marku kojemu se, nakon što svome anđelu čuvaru zada neobičan izazov, počinju događati nevjerojatne stvari!

Zgode i nezgode dječaka Marka i njegovih prijatelja uobičajene su dogodovštine kroz koje prolaze svi dječaci, no ovdje postoji jedna, izvanredna razlika. O čemu se radi saznajte u knjizi!

Tekst prate ilustracije našeg popularnog ilustratora.

Idealan dar za prvopričesnike!

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh