Duhovnost

KRŠTENJE U DUHU

Alkoholičar, a uspješan evangelizator?! Bez obzira na to što griješimo, Bog nam ne oduzima ono što nam je dao. Kad bi tako bilo, svaki put kad bismo sagriješili, morali bismo započinjati ispočetka

Foto: Shutterstock

 

Prije nekoliko godina jedan je poznat evangelizator u SAD-u vodio veoma uspješne molitve za ozdravljenje. Njegov je dar bio veoma poznat, i ne samo u Crkvi nego i među nespašenima. Priče o ozdravljenjima po njegovoj molitvi punile su stranice svjetovnih novina. Nažalost, bio je alkoholičar. Nekad bi znao doći pijan na molitvu za ozdravljanje. Ali kad bi počeo moliti, Duh Gospodnji bi sišao na njega i odmah bi se otrijeznio. No to je za mnoge kršćane predstavljalo problem.

Ni jedni ni drugi nisu razumjeli da, kada Bog da neki dar, on ga ne oduzima natrag

Neki su samopravedno tvrdili da tako velik grešnik ne može biti oruđe Duha Svetoga na tako snažan način. Stoga su ustvrdili da dar koji on ima ne može biti od Boga. Drugi su vidjeli kakva velika djela Bog čini po tom čovjeku i nisu mogli povjerovati da su glasine o njegovu grijehu istinite te su mislili da su one samo Đavlov pokušaj da uništi toga Božjeg čovjeka. Ni jedni ni drugi nisu razumjeli da, kada Bog da neki dar, on ga ne oduzima natrag. Bog poziva svakoga od nas, znajući da ćemo biti grešnici, jer nitko od nas nije bez grijeha u svojem životu.

Tko može reći za sebe da nije grešnik?

Situacija koju spominjem bila je pomalo ekstremna. Međutim grijeh je grijeh i vjerujem da je pošteno reći da svatko od nas svakodnevno griješi. Tko može reći za sebe da nije grešnik? A ipak, bez obzira na to što griješimo, Bog nam ne oduzima ono što nam je dao. Kad bi tako bilo, svaki put kad bismo sagriješili, morali bismo započinjati ispočetka, biti ponovo kršteni i iznova sazrijevati u vjeri.

Budući da su Božji darovi i pozivi trajni, čak i ako svatko od nas griješi i propušta slavu Božju, svejedno možemo napredovati na putu zrelosti

Na taj način nikada ne bismo mogli postati korisni Bogu ni u čemu što želi od nas, a Božji bi planovi za ovaj svijet postali strahovito frustrirajući. Međutim, budući da su Božji darovi i pozivi trajni, čak i ako svatko od nas griješi i propušta slavu Božju, svejedno možemo napredovati na putu zrelosti. Jer, samo ako sazrijemo, možemo pobijediti grijeh u svojem životu.

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Krštenje u Duhu i darovi Duha Svetoga“ autora Stephena Hedgesa . Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete nabaviti po sniženoj cijeni od 63 kune (redovna cijena iznosi 90 kuna) ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh