Duhovnost

HRVATSKO NADZEMLJE

Alan Hržica: ‘S Isusom je velika avantura! Cijelog sebe darujem za Njega’ U životu je najvažnije i potrebno Boga staviti na prvo mjesto da bi nam Bog poslao pravu osobu za naš život

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Foto: Hrvatsko nadzemlje

 

U srijedu 21. veljače održan je drugi ovogodišnji susret Hrvatskoga nadzemlja na temu ljubavi, a gost predavač bio je Alan Hržica, voditelj zajednice Srce Isusovo i poznati glazbenik na sceni duhovne glazbe. Svoje predavanje započeo je detaljima iz svoga života prije obraćenja. Njegov život bio je prepun nezadovoljstava i ispraznih stvari koje ga nisu ispunjavale.

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Foto: Hrvatsko nadzemlje

 

Svoj mir je pronašao u Bogu

Njegovo se svjedočanstvo temeljilo na različitim iskustvima koja je imao kao mladić, a iskrenost po pitanju stranputica i pogrešaka nastavila se sve do potpunog obraćenja kojega je doživio u trenutku kad je svoj mir pronašao u Bogu. U svojemu je svjedočanstvu istaknuo kako je sa 19 godina upao u pogrešno društvo.

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Foto: Hrvatsko nadzemlje

 

Obraćenje je bilo bolno i dugotrajno, ali dogodilo se nakon tri godine. Svoje obraćenje hrabro je započeo uz pomoć duhovne obnove, a kasnije nastavio u molitvenoj zajednici kojoj se priključio. Nakon predavanja i svjedočanstva u kojemu je iskrenoga srca upoznao Ljubav, uslijedio je razgovor s predavačem u kojemu je Alan odgovorio na pitanja iz publike. U životu je najvažnije i potrebno Boga staviti na prvo mjesto da bi nam Bog poslao pravu osobu za naš život. Različiti su scenariji. Netko upoznaje svoju suprugu ili supruga, a nije u vjeri, život ide svojim tokom i onda kasnije upoznaje Boga i stavlja ga na prvo mjesto.

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Foto: Hrvatsko nadzemlje

 

Najbitnije je upoznati Gospodina

Nekada je teško doživjeti obraćenje, javljaju se određene boli, ali to je sastavni dio života. Najbitnije je upoznati Gospodina, prije ili kasnije i staviti ga na prvo mjesto. Moliti Boga za milost upoznavanja osobe našega života, a otvoriti srce za upoznavanje. To je najvažnija karika u iščekivanju osobe s kojom ćemo dijeliti život. Srce prepoznaje osobu, ta osoba ti donosi mir, odnos se temelji na pravim istinskim vrijednostima. Srce je to koje prepoznaje pravu osobu. Najbolji primjer za hodanje u čistoći: odlazak u kazalište ili kino, staljanje veze u normalne okvire i sate, a svaki izlazak obavezno uvijek mora imati sadržaja. Par koji stalno gleda filmove dok su sami doma teško da će održati čistoću i tijela i srca.

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Foto: Hrvatsko nadzemlje

 

Jedna od preporuka našega predavača je knjiga „Emocionalna čistoća“ koja nas treba naučiti kako bit iskren i istinit, ne obećavati puno, kako treba učiti i čitati, kako hodati, a ne ranjavati sve oko sebe. Predavač također ističe kako je važno zapisivati detalje iz razdoblja bogatog duhovnim iskustvima. Takve bilješke trebaju se čitati kada nastupi pustinja i kada osjećamo duhovnu suhoću.

Preporučujemo da na navedenu temu pogledate ponudu na webshopu Biblioteke Figulus.

Roditeljska ljubav

Alan je također nadodao kako roditeljstvo zna biti izazovno, ali kad vidi koliko voli svoju djecu, ne može ni zamisliti koliko tek Bog vodi nas. Razgovor s predavačem završen je u humorističnom tonu, a kao šećer na kraju, predavač je poslao poruku mladima: „S Isusom je velika avantura! Cijelog sebe darujem za njega i što prije se ukrcajem na taj vlak koji me vodi kroz život s Isusom.“

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Novi susret Hrvatskog nadzemlja u ožujku

Na susretu su prikazana tri filma u produkciji Hrvatskoga nadzemlja, a susret je glazbeno animirao VIS Chorus Angelicus sa Mejaša. Sljedeći susret održat će se 20. ožujka na temu samoubojstva.

Pogledajte film ‘Mate Bulić: Papuče’

Za Book.hr priredila A. P.

Preporučamo knjigu „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta.

Knjigu možete nabaviti na ovoj poveznici.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh