Duhovnost

ONO NAJVAŽNIJE

Ako smo svu brigu prepustili Njemu, ne strepimo pred drugima ...znamo da se stanice kose dijele nekoliko puta brže od bilo koje druge stanice u organizmu. Ako ja to znam, zašto onda moj Bog ne bi znao više o meni samome i o najmanjim pojedinostima moje sudbine?

PRikaz Krista, rašiirenih ruku

Foto:  Kunal mohariya, Shutterstock

 

(…)Možda zvuči apsurdno da Bog broji svaku vlas na glavi svakog čovjeka ili da je vlas u njegovim očima važna. (…) Korijen kose u mjesec dana proizvede više od kilometra keratina, koji gradi rastuću kosu. Također znamo da se stanice kose dijele nekoliko puta brže od bilo koje druge stanice u organizmu. Ako ja to znam, zašto onda moj Bog ne bi znao više o meni samome i o najmanjim pojedinostima moje sudbine?

Ako smo svu brigu za svoju sudbinu prepustili njemu, ne moramo strepiti pred drugim ljudima. To je više od potpore, to je poput depozita koji daje jamstvo ne samo na ovaj život, nego i ono najvažnije…

„I da ne kažeš: ‘Oh, kako sam mrzio pouku i kako mi je srce preziralo ukor! I ne slušah glasa svojih učitelja, niti priklonih uho onima što me poučavahu. I umalo ne zapadoh u svako zlo, usred zbora i zajednice.’“ (Izr 5, 12 – 14)

 

Nekada za vlas izbjegnemo smrt!

Iz tog teksta proizlazi da nam zanemarivanje Božjeg učenja može prouzročiti velike nevolje i da je nekada dovoljno uistinu malo, sitnica, detalj, pojedinost mala kao vlas da uzrokuje životni neuspjeh. Nekada za vlas izbjegnemo smrt! A ako je tako, onda i jedna vlas može biti važna! Ta živimo u okolnostima za koje nismo svjesni da su nesigurne. Živimo naslijepo, nesigurni što donose sati, ljudi koji nas okružuju. Biblija nas uči i ako joj se posvetimo i u nju se udubimo, dobit ćemo jamstvo Božje providnosti i strah neće paralizirati naš život. (…)

Ako smo svu brigu za svoju sudbinu prepustili njemu, ne moramo strepiti pred drugim ljudima. To je više od potpore, to je poput depozita koji daje jamstvo ne samo na ovaj život, nego i ono najvažnije – na onaj koji s nestrpljenjem čekamo da bismo naposljetku imali iza sebe svu neizvjesnost ovog svijeta.

 

 

Iz knjige Ono najvažnije autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh