Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Ako je Bog milosrđe, zašto postoji pakao? Ako danas, milošću Isusa Krista, ljubavlju Oca nebeskog i zajedništvom Duha Svetoga, nastojiš stvoriti raj na zemlji za svog bližnjeg, ne boj se umrijeti, jer, kada zatvoriš oči na ovome svijetu, otvorit ćeš ih u Kraljevstvu Božjem koje je od vječnosti pripremljeno za tebe

Foto: Pixabay

 

„ …i bacit će ih u peć ognjenu gdje će biti plač i škrgut zubi”. Neki katolici (a među njima su i neki svećenici) kažu da ove riječi nisu Isusove, nego da su ih ljudi nadodali. „Ako je Bog milosrđe – kažu ovi katolici – kako može stvoriti vječnu kaznu?”

Ako postoji ljudska pravda, postoji i božanska. Bog mi danas oprašta ako u svoje srce prihvatim zakon ljubavi

Prije svega, nije Bog stvorio pakao, već sotona sa svojim izborom da ne služi Bogu, te će na ovo mjesto, kao i sotona, ići onaj tko se slobodno odluči za isti odabir. Naravno, Bog, koji je ljubav, stvorio je samo lijepe i dobre stvari.
Pitam se: „Ako ćemo svi ići u Raj (a ja se tomu snažno nadam uzdajući se u Božansko milosrđe) zašto moram dati svoja bogatstva siromasima? …zašto uz svog muža ne mogu imati i drugog muškarca? …zašto moram oprostiti onomu tko mi je prouzročio tolika trpljenja? …zašto ne smijem abortirati?…

Ako postoji ljudska pravda, postoji i božanska. Bog mi danas oprašta ako u svoje srce prihvatim zakon ljubavi. Svijet ti, budući da je nemilosrdan, često ne oprašta, čak i ako priznaš svoje greške i ozbiljno se pokaješ. Ali Bog iz svog sjećanja briše tvoje grijehe ako se pokaješ i promijeniš život. U tome se sastoji Božje milosrđe iskazano u Isusu Kristu.

Što je pakao? To je vječnost bez ljubavi

Pakao postoji. Neće te Bog poslati u pakao, već si ti taj koji bira tamo ići, jer želiš umrijeti a da se ne odrekneš svog egoizma. Što je pakao? To je vječnost bez ljubavi. Gdje nema plamena ljubavi, ondje je led koji izaziva beskrajni plač i škrgut zubi.

Ako danas, milošću Isusa Krista, ljubavlju Oca nebeskog i zajedništvom Duha Svetoga, nastojiš stvoriti raj na zemlji za svog bližnjeg, ne boj se umrijeti, jer, kada zatvoriš oči na ovome svijetu, otvorit ćeš ih u Kraljevstvu Božjem koje je od vječnosti pripremljeno za tebe.

Amen. Aleluja.
(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva)

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva, Sjeme; Book.hr

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

 

 

 

Posjetite naš novi web-shop; pronađite knjigu za sebe: figulus.hr 

Najčitanije

Na vrh