Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

Ako imaš potrebu ispravljati druge, zapitaj se ovo „Spoznala sam da ponekad Gospodin Isus ne želi da mi nešto govorimo. On ima način i zna kada i tko treba govoriti.“ (Dn 1587)

Foto: Shutterstock

On ima način

„Kada je brigu o bolesnicima preuzela jedna sestra – koja je tako zanemarivala svoju dužnost da je bilo potrebno mnogo strpljenja – jednog sam dana odlučila to reći poglavaricama. U duši sam čula glas: ‘Strpljivo podnosi. Netko drugi će reći…’ Spoznala sam da ponekad Gospodin Isus ne želi da mi nešto govorimo. On ima način i zna kada i tko treba govoriti.“ (Dn 1587)

Ako ste još uvijek u iskušenju da ispravljate drugoga, usporite i zapitajte se…

Razmatranje

Kada drugi ljudi čine stvari za koje znamo da su pogrešne, mi naravno reagiramo tako da želimo nešto reći i po tom pitanju nešto učiniti. Sestra Faustina bi se u takvim situacijama pak često „naoružala strpljivošću“. I mi bismo prvo trebali slušati Božji glas i tražiti vodstvo. Ako ste još uvijek u iskušenju da ispravljate drugoga, usporite i zapitajte se je li vaš posao da se umiješate. Može biti da jest, no uvijek prvo razmatrajte situaciju jer Bog doista može imati drugačije planove.

Molitva

Gospodine, daj da uvijek tražim Tvoju svetu volju prije svakog djelovanja. Daj da se u tišini prisjetim svojih slabosti i da nikada ne gledam nedostatke drugih.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh