Duhovnost

DAVID WILKERSON

Ako Bog ne odgovara na našu molitvu, možemo biti sigurni da ima neki veliki, vječni razlog za to Kroz mnogo trpljenja i suza, otkrio sam nešto divno o načinu na koji Bog radi. Ono što ćete pročitati pomoći će vam obnoviti pouzdanje u Gospodina i osloboditi vas iz okova pokušaja odgonetavanja vjere.

Ako Bog ne odgovara na našu molitvu, možemo biti sigurni da ima neki veliki, vječni razlog za to

Foto: Shutterstock

 

Dopustite mi podijeliti s vama neke vrlo iscjeljujuće misli o vjeri i ljubavi. Vjerujem da Bog čini čuda u odgovoru na molitvu vjere. I vjerujem svakom obećanju u Riječi Božjoj. Ali, kroz mnogo trpljenja i suza, otkrio sam nešto divno o načinu na koji Bog radi. Ono što ćete pročitati pomoći će vam obnoviti pouzdanje u Gospodina i osloboditi vas iz okova pokušaja odgonetavanja vjere.

Evo mojih zaključaka:

  • Ako ne možete dati Bogu savršenu vjeru, dajte mu savršenu ljubav. „Savršena ljubav isključuje strah.“ Savršena ljubav odmor je koji Bog ima za svoj narod. On želi da počivamo u njegovoj ljubavi uzdajući se da će nam uvijek doći u pomoć kao otac k povrijeđenom djetetu, usprkos našoj neadekvatnoj vjeri.

Bog ima svu silu i može učiniti sve. Njemu ništa nije nemoguće. Obećao je odgovoriti na svaku molitvu u Kristovo ime; dakle, moramo tražiti sa sigurnim uvjerenjem očekujući odgovor. Ali ako Bog zadrži odgovor ili odabere drugi put za nas…

Prestanite procjenjivati ili stupnjevati svoju vjeru. I prestanite je pokušavati odgonetavati. Biblija kaže: „Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali je najveća među njima ljubav“ (1 Kor 13,13). Ako ćete se u nečemu specijalizirati, specijalizirajte se u ljubavi – vjera svoju snagu očituje ljubavlju.

  • Ako Bog ne odgovara na našu molitvu, možemo biti sigurni da ima neki veliki, vječni razlog za to.

To se svodi na ovo: Bog ima svu silu i može učiniti sve. Njemu ništa nije nemoguće. Obećao je odgovoriti na svaku molitvu u Kristovo ime; dakle, moramo tražiti sa sigurnim uvjerenjem očekujući odgovor. Ali ako Bog zadrži odgovor ili odabere drugi put za nas, mora imati snažan i dobar razlog za sve to. Moramo vjerovati da što god Bog dopušta u naše živote, sve će jednoga dana pridonijeti našem dobru (Rim 8,28).

Naš nebeski Otac točno zna kamo idemo i što nam je potrebno. On će nam dati najbolje, u pravo vrijeme Duha Svetog (Mt 7,11).

Bog neće dozvoliti da budete svladani svojim kušnjama. Možda ćete doći, kao što ćete misliti, do prijelomne točke, no preživjet ćete i živjeti da svjedočite o njegovoj vjernosti, ako svoje srce ne otvrdnete nego padnete u njegove ruke uzdajući se u njegovu vječnu ljubav.

Autor: David Wilkerson. Izvor: „Put života”

„Put života” je časopis za dublji duhovni život. Izlazi jednom mjesečno i besplatan je. Čitatelji ga mogu naručiti putem telefona, poštom i elektroničkom poštom. Put života, Ilica 200, Zagreb; 01/370-7628; [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh