Duhovnost

„NE BOJ SE!”

Ova će ti spoznaja pomoći da se oslobodiš straha Bojiš se što će biti s tobom u budućnosti, strahuješ za svoju djecu, ne znaš što ćeš s poslom... Riješi se briga!

Ova će ti spoznaja pomoći da se oslobodiš straha

Bog nam zapovijeda da se ne bojimo svojih neprijatelja. „Ne boj ih se” (Pnz 7,18). Za Izrael su „ih” bili veliki, dobro naoružani poganski narodi s kojima se suočio u obećanoj zemlji. Za nas danas „ih” predstavlja svaki problem, nevolju i veću poteškoću s kojom se suočavamo u životu.

Bog kaže da se ne bojimo, dakle, nije potrebno drugo objašnjenje. Bog je svemoćan i svjestan je sotonskih utvrda s kojima se suočavamo – svake zamke i iskušenja. Ali on još uvijek kaže: „Ne bojte se nijednoga od njih!”

Bog je rekao Abrahamu, čovjeku u tuđoj zemlji i okruženom moćnim kraljevima, da se ne boji. Abraham nije imao pojma gdje će završiti, ali Bog mu je obećao da će biti njegova zaštita i velika nagrada (Post 15,1). Rekao je Abrahamu: „Suočit ćeš se s poteškoćama, ali ja ću te zaštititi u svima njima”. Abraham je odgovorio vjerujući Božjoj riječi za sebe: „Abram povjerova Jahvi, i to mu se uračuna u pravednost” (Post 15,6).

Ova ista riječ došla je i Abrahamovu sinu Izaku. I on je živio u neprijateljskom okruženju, okružen Filistejcima koji su ga mrzili i dodijavali mu. Htjeli su da ode s njihove zemlje; Pismo kaže da su zatrpali bunare koje je iskopao Abraham i ostavio njemu (Post 26,15). Izak je osjećao neprijateljstvo čitav svoj život i vjerojatno je povremeno mislio: „Bože, zašto si me tu stavio?” Ali Bog je rekao: „Ne boj se, ja sam s tobom! Blagoslovit ću te, potomke ti umnožit” (Post 26,24).

I mi smo djeca Abrahamova i Bog nam daje isto obećanje koje je dao Abrahamu i njegovu potomstvu: „A ako vi pripadate Kristu, onda ste Abrahamovo potomstvo, baštinici po obećanju” (Gal 3,29). Naš nebeski otac vidi svaki korak našega života te usprkos svim našim krizama i poteškoćama zapovijeda nam ponovno i ponovno u Pismu: „Ne boj se!”

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh