Vijesti

PRIJAVE SU OTVORENE DO 20. SVIBNJA

Novi program udruge „Zdenac“ – „Uči živjeti!“, pomoći će vašoj djeci da izgrade snažan kršćanski identitet Djeca će ciljeve ostvariti iskustvenim učenjem o sebi, drugima i svijetu, kroz radionice glazbe, španjolskog jezika i dramskih grupa, te kroz program koji sadrži praksu solidarnosti. Prijave su otvorene do 20. svibnja

Novi program udruge „Zdenac“ – „Uči živjeti!“, pomoći će vašoj djeci da izgrade snažan kršćanski identitet

Foto: Udruga Zdenac

 

Roditelji vole svoju djecu, žele da im djeca budu zrela, odgovorna, otvorena, puna samopouzdanja; djeca sa savješću odgojenom za ljubav, pravdu i poštenje; djeca koja će kročiti putem milosrđa i solidarnosti; koja će imati jak kršćanski identitet i zdrav odnos s Bogom.

Organiziramo interaktivne radionice kroz igru, pjesmu, učenje španjolskog jezika, glumu za djecu četvrtog i petog razreda. Ta je populacija otvorena za nove sadržaje. To je vrijeme odrastanja, vrijeme kada izgrađuju svoju osobnost. Dajmo im vrijednosti kroz kvalitetan sadržaj. Kroz radionice ćemo graditi zajedništvo, kako bi djeca osjetila njegovu snagu i važnost te da bi tako ostali ujedinjeni i postali zdravo društvo, tj. nositelji promjena u društvu.

„Želimo odgajati ljude koji će djelovati po savjesti i moralnim načelima“

Cilj interaktivnih radionica promicanje je solidarnosti i usvajanje životnih vrijednosti. Okupljanje djece i njihovih obitelji, koji cijene Isusov sustav vrijednosti. Žele ga živjeti, promicati i međusobno se povezivati. Djelovati u društvu u kojem se nalaze. Odgajati ljude sa čvrstim tlom pod nogama, jakim kršćanskim identitetom, koji žive život kao izazov, koji su sposobni unaprijediti ga. Da budu svjetlo u svijetu i sol zemlje, koji će svojim prisustvom i djelovanjem biti na dobrobit svima oko sebe, posebno za obespravljene. Angažirati se za one koji trpe duhovno i materijalno. Želimo odgajati ljude koji će djelovati po savjesti i moralnim načelima. Biti u svim sferama društva.

Djeca će ciljeve ostvariti iskustvenim učenjem o sebi, drugima i svijetu, kroz radionice glazbe, španjolskog jezika i dramskih grupa, te kroz program koji sadrži praksu solidarnosti. Voditelji, struka i volonteri radit će na temelju već izrađenog priručnika. U glazbi će djeca učiti pjesme koje govore o vrijednostima na hrvatskom i španjolskom jeziku, koji se govori u zemljama Trećeg svijeta u kojima Zdenac djeluje. Kada nauče pjesme ići će u domove starijih osoba, javno nastupati na glazbenim smotrama i Zlatnoj harfi. U dramskim grupama isticat će se vrijednosti milosrđa, velikodušnosti i solidarnosti. Povezivat će se na svim područjima rada s djecom iz istog govornog područja (Latinske Amerike).

„Učit će iskustveno i graditi odnos s Bogom“

Učit će se prihvaćati različitosti, upoznavati druge kulture, mentalitet, život općenito, njihove životne situacije. Svi susreti bit će prožeti molitvom. Učit će iskustveno i graditi odnos s Bogom, u kome je naglašena izabranost i priprema za osobno i zajedničko poslanje. Učit će se zahvalnosti za Božje darove koje imaju i diviti se svemu stvorenju. Kroz organizirane susrete povezat će se stariji i mladi. Posjećivat će starije osobe u staračkim domovima i pokloniti pažnju onima koji su osamljeni. Djecu se priprema na koji način će komunicirati sa osobama. Upoznaje ih se sa ograničenjima što dob (starijih) sa sobom nosi, kako bi imali razumijevanje, empatiju. Upoznaju se s temama o kojima će razgovarati, kako bi u susretu s njima vidjeli važnost i veličinu pravih vrednota s kojima se stari ljudi ponose ili za učinjeno kaju. Pripremaju se darovi i točke izvedbe kao poklon, što će osvježiti njihovu svakodnevnu rutinu. Pričat će s njima o njihovim željama i potrebama. Djecu će se poticati da sa svojim bakama i djedovima razgovaraju o njihovoj mladosti.

Ovom praksom solidarnosti stvara se jedno obiteljsko ozračje i zajedništvo kroz razgovor između baka, djedova i unuka. Ponovno je obitelj sastavljena od tri generacije. Dolazi do zajedništva na jednom dubljem planu i do bolje i spontanije komunikacije, a time se otvaraju kanali boljeg zajedništva.

 

Prijave traju do 20. svibnja. Program je namijenjen djeci četvrtog i petog razreda osnovne škole. Radionice će se održati u Splitu i Zagrebu.

Prijaviti se možete e-mailom: [email protected], pozivom na mobitel: 095 251 1961; 095 871 6069 ili telefon: 021 377 572.

Najčitanije

Na vrh