Aktualnosti

MOLBA ZA AZIL U ITALIJI

Otac bolesnog dječaka Alfija Evansa susreo se s papom Franjom „Želio bih naglasiti da je jedini gospodar života, od njegovog početka do njegovog prirodnog kraja jedino Bog“, rekao je papa Franjo…

Jučer je Tom Evans, otac dvogodišnjeg Alfija Evansa, koji je trenutno usred pravne bitke za život, posjetio papu Franju.

Tom Evans zamolio je Papu azil u Italiji, kako bi Alfie mogao biti prebačen u bolnicu Bambino Gesu u Rimu. Dogovorili su njegov premještaj, ali engleski liječnici ne žele pustiti dječaka jer smatraju da bi mu premještaj uzrokovao nepotrebnu patnju.

Dvogodišnji Alfie Evans pati od neidentificiranog degenerativnog neurološkog stanja i u bolnici je od prosinca 2016. godine.

Sud je odlučio da se isključe aparati

U veljači ove godine, sud je odlučio da Alder Hey, dječja bolnica u Liverpoolu, gdje se Alfie nalazi, može legalno zaustaviti Alfijevo liječenje iako se to protivi željama njegovih roditelja, tvrdeći da nastavak liječenja nije u njegovom najboljem interesu i da aparati koji ga održavaju na životu trebaju biti isključeni. Alfijev je otac istaknuo da britanske bolnice ne daju djeci šansu za život nego rade na njegovom okončanju.

„Alfie se bori i vjerujemo da može pobijediti bolest jer ima puno potencijala“, rekao je Tom, naglasivši da Papa suosjeća s njima i da ih ohrabruje. Papina pozitivnost daje im nadu.

„Alfie je bolestan, ali ne umire. Nitko nema pravo oduzeti mu život. On je dijete Božje i otići će onda kada Bog tako odluči.“

„Vidimo potencijal u njemu i želimo ga premjestiti u bolnicu u kojoj će biti siguran i u kojoj mu neće prekinuti život.“

Upozorio je kako se i mnoga druga djeca nalaze u istoj situaciji, te smatra da Velika Britanija pokušava legalizirati eutanaziju.

U nedjelju je Papa pozvao vjernike da mole za Alfija i sve druge koji se nalaze u istoj situaciji, rekavši kako je naša dužnost učiniti sve što možemo da bismo sačuvali život.

„Želio bih naglasiti da je jedini gospodar života, od njegovog početka do njegovog prirodnog kraja jedino Bog“, rekao je papa Franjo.

Izvor: CNA

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh