Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Velika vjera koju malobrojni imaju Činite tako kako bi, kada zauvijek zatvorite oči, vaša djeca mogla reći: „UMRO JE SVETAC!“

Foto: No-Te Eksarunchai, Shutterstock

Foto: No-Te Eksarunchai, Shutterstock

„Učitelju, reci mom bratu da podijeli sa mnom baštinu“, reče neki mladić Isusu. Mnogobrojne svađe među braćom i sestrama skoro uvijek se događaju zbog baštine. Nedavno me nazvao jedan čovjek sa Sicilije govoreći mi da se njegova sestra htjela svađati s njim zbog baštine.

Mene zanima samo baština vječnog života koju mi je Isus ostavio

Ali joj je on rekao: „Sestro draga, želim biti u miru s tobom. Mene zanima samo baština vječnog života koju mi je Isus ostavio. Stoga uzmi što želiš. Ako želiš ići lijevo, ja ću ići desno, a ako odlučiš ići desno, ja ću ići lijevo. Ali želim biti u miru s tobom“.

Za donijeti ovakvu odluku potrebna je uistinu velika vjera koju malobrojni imaju.

Najviše dobro kojem trebamo težiti je mir s drugima, jer sve ostalo je nula. Rađamo se goli i goli i umiremo iznenada. Onaj koji spletkari i vara brata kako bi dobio cijelo nasljedstvo, loše završava. Onaj koji mrzi brata jer ga je prevario, također loše završava.

Ljubav ne dijeli, već ujedinjuje

Jedna greška ne može ispraviti drugu grešku. Ovaj događaj iz Evanđelja upozorava roditelje da ne rade kako bi djeci ostavili oporuku s materijalnim stvarima, koja bi mogla biti razlog gadne svađe među braćom, već da ostave oporuku bogatu ljubavlju. Ljubav ne dijeli, već ujedinjuje. Činite tako kako bi, kada zauvijek zatvorite oči, vaša djeca mogla reći: „UMRO JE SVETAC!“. A to će reći očiju mokrih od suza.
Ako imate koje materijalno dobro koje biste dali svojoj djeci, učinite to još za života. A ako su vam djeca već dobrostojeća, dajte svoja materijalna dobra siromasima, tako ćete si zadobiti Raj. Pomoć koja se daje siromasima je najbrži put za ulazak u Raj. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

 

Izvor: O. Lorenzo Motecalvo od Družbe Otaca Božanskih zvanja, Sjeme /Facebook

Za Book.hr priredila A. P.

 

vjera-koja-raste-3d

 

 

PREPORUKA! Knjiga „Vjera koja raste autora Smitha Wiggleswortha.

Kupiti ju možete u elektroničkom izdanju ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh