Svijet

UDRUGA ZDENAC TREBA NAŠU POMOĆ!

Devetomjesečna bebica treba našu pomoć: Odazovimo se! Baka brine za troje unučadi. Ponekad im ne može priuštiti ni hranu, a o odjeći i obući niti ne razmišlja. Odjene im što ima ili joj daju, redovito veliko i poderano

beba, bebina stopala

Foto: 🇸🇮 Janko Ferlič, Unsplash

 

Udruga Zdenac donosi priču o devetomjesečnoj Loveness Emmanuel Mmata. Volonteri svakodnevno pomažu siromašnima i gladnima. I baš vi ste zaslužni za spašavanje tuđih života. Pomozimo devetomjesečnoj Loveness iz Tanzanije.

„Dragi dobročinitelji, tako smo zahvalni što nam vas je Bog podario kako bismo preko vas mogli pomoći našoj djeci. Upoznat ću vas s našom malom princezom. Njeno ime je Loveness, što znači ljubav. Ima devet mjeseci, živi u Majengu blizu Ujewe gdje je naša župa, to je u Tanzaniji, sa svojom bakom koja ima 58 godina. Baka ima četvero djece i nitko joj od njih ne pomaže. Radi na farmama kako bi svaki dan mogla nabaviti hranu za djecu, iako to nije dovoljno. Lovenessina majka imala je četvero djece, dvoje od jednog muža i dvoje od drugog muškarca.

Sestra joj umrla od ugriza

Prvo dijete zove se Emmanuel, drugo Benson, treća je bila Magdalena, a četvrta je Loveness. Lovenessin otac je jako tukao svoju ženu. Jednom je ugrizao svoju ženu, a kad je Magdalena otišla pomoći svojoj majci, otac je nažalost ugrizao i Magdalenu. Magdalena se razboljela od ugriza i poslali su je u bolnicu. Otac nije otišao niti vidjeti kako je Magdalena, koja je nakon nekoliko dana umrla.

Njezina majka nije imala novca da Magdalenino tijelo automobilom iz bolnice preveze do mjesta gdje živi. Imala je novca samo za motor i tijelo je na motoru prenijela do mjesta Madibira, gdje žive, koje je udaljeno 100 km od bolnice.

Ostali bez majke

Nakon sprovoda majka se vratila mužu. Lovenessin otac je 7. srpnja ove godine ubio njezinu mamu, izgrizavši je do smrti. Sada Loveness živi sa svojom bakom. Baka brine za troje unučadi. Ponekad im ne može priuštiti ni hranu, a o odjeći i obući niti ne razmišlja. Odjene im što ima ili joj daju, redovito veliko i poderano. Loveness treba puno više nego ostala djeca jer je još malena. Treba mlijeko, voće, druge potrepštine za bebu i novac za liječnika.

Molimo za pomoć i zahvaljujemo na velikodušnosti za svu djecu koje ste do sada spasili od umiranja”, navodi volonterka Zdenca Anna Ngwale.

 

Kroz projekt Snaga Božića – obucimo jedno dijete, pomozimo Loveness, njenoj braći i djeci sa sličnim životnim sudbinama.
Primatelj: Udruga Zdenac, Ivana Gorana Kovačića 39, 10370 Dugo Selo
IBAN: HR9023400091110984714
Poziv na broj odobrenja: 70
Opis plaćanja: Donacija za tenisice, obuću, košulju, hranu…
Prepoznajmo Ga u potrebitima!

Skeniranjem koda možete izvršiti uplatu:

 

 

 

Sjedište Zdenca: I.G. Kovačića 39, 10370 Dugo Selo
Ured u Splitu: Ante Petravića 1, 21000 Split
Broj mob.: 095 871 6069
Mail: [email protected]

www.zdenac.org

 

Za Book.hr priredila A. P.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh