Duhovnost

JOSIP LONČAR

Što znači živjeti u blagoslovu Blagoslov je suprotnost od prokletstva. Biblija nam kaže da je izraelski narod zbog svoga grijeha pao u prokletstvo, koje se je izražavalo na specifičan način: „Oči imaju, a ne vide; uši imaju, a ne čuju; srce imaju, a ne razumiju!“ (usp. Iz 6,9-10).

osoba se moli, nad biblijom

Foto: dee karen, Shutterstock

 

Od samog trenutka začeća događaju nam se stvari koje ne možemo shvatiti niti ih prihvatiti na pravilan način. Biblija nam govori da nas samo istina može osloboditi. Svaki čovjek teži sreći, teži blagoslovu, no malo tko shvaća što je zapravo blagoslov.

Blagoslov

Što znači živjeti u blagoslovu? Je li to život u izobilju? Život bez boli? Život bez straha i bolesti? Je li blagoslov to da smo prihvaćeni, ljubljeni, shvaćeni, cijenjeni…? Kad bi se to sve i moglo dogoditi, to ipak ne bi bio blagoslov kakav je Bog pripremio za svoju ljubljenu djecu. Znamo da ne postoji život bez razočaranja, boli i padova. Nitko nikad nije tako živio, a ipak mnogi uporno žele živjeti baš tako!

vidjeti svijet Božjim očima

Blagoslov je suprotnost od prokletstva. Biblija nam kaže da je izraelski narod zbog svoga grijeha pao u prokletstvo, koje se je izražavalo na specifičan način: „Oči imaju, a ne vide; uši imaju, a ne čuju; srce imaju, a ne razumiju!“ (usp. Iz 6,9-10).

Blagoslov je prema tome suprotno: vidjeti svijet Božjim očima, čuti svijet Božjim ušima i razumjeti svijet Božjim srcem! Sva blaga i bogatstva ovoga svijeta, te sve njegove časti i počasti blato su u usporedbi s duhom koji vidi, čuje i razumije, s dušom koja ‘živi’ u Bogu! (usp. KKC 27)“.

*Iz knjige Josipa Lončara „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu“

 

 

TEčaj Figulus, knjiga i rokovnik za molitve

 

PREDLAŽEMO!

Priručnik u koji ćete zapisivati svoje molitve „Tečaj Figulus” autora Josipa Lončara dostupan je u Biblioteci Figulus. Naučite moliti u suradnji s Duhom Svetim i zapisujte molitve koje ćete svakodnevno iščitavati. Više o njemu pročitajte ovdje.

Možete ga nabaviti putem web-shopa.

 

 

 

 

Za Book.hr priredila A. P.

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh