Aktualnosti

NOVO IZ BIBLIOTEKE FIGULUS

Rastimo u duhovnosti kroz priručnik za molitvu ‘Tečaj Figulus’ Cijeli život trebamo učiti moliti jer nikad nećemo dostići stupanj molitve u kojem bismo mogli reći da nas Bog ne može još više usavršiti u ljubavi prema njemu i bližnjima

TEčaj Figulus, knjiga i rokovnik za molitve

Foto: Figulus

 

Biblioteka Figulus radosno javlja da je u prodaji priručnik za molitvu „Tečaj Figulus” autora Josipa Lončara. Duhovni rokovnik i priručnik za molitvu u uvodu nam objašnjava što je Škola molitve. Dio stranica je prazan kako bismo sami zapisali svoje molitve, vraćali se na njih dok molimo i ponovno ih čitali.

Na rujanskome MES-u Josip Lončar je pojasnio koncept knjige „Tečaj Figulus”. Rekao je da mu svakog jutra kada ga alarm probudi, piše sjeti se!

„Sjeti se nekoga za koga nitko ne moli. I to svaki dan. Zamislite koliko ćete još dana živjeti u životu. Možemo moliti za osobe za koje smo sigurni da za njih nitko ne moli. Cijeli dan ih držim u molitvi”, navodi.

Sada u ovaj rokovnik „Tečaj Figulus” imamo priliku tijekom naše molitve zapisati svoje molitve i za što molimo. Usadimo u naša srca želju da molimo svaki dan barem za jednu osobu za koju nitko ne moli.

Ivan 14,24 kaže nam kako mi vjernici trebamo znati sačuvati bit: Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla”.

„Naš Bog nas potiče da tako činimo i da cijeli dan posvetimo nekome koga ne poznamo a kome je potrebna molitva. Zagovarajmo one kojima je potrebno Božje milosrđe”, rekao je na MES-u.

 

Naučite moliti u suradnji s Duhom Svetim i zapisujte molitve koje ćete svakodnevno iščitavati.

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Figulus (@bibliotekafigulus)

učimo slušati, čitati i razmatrati (meditirati) Božju riječ

„Tečaj Figulus zamišljen je kao nedovršena knjiga, koju svaki čitatelj, pomoću u knjizi navedenih uputstva, treba sam dovršiti. Tečaj je namijenjen radu u grupama, tj. u školama molitve, no koristan je i za samostalno učenje.

U Tečaju Figulus učimo slušati, čitati i razmatrati (meditirati) Božju riječ. Učimo dijeliti duhovne spoznaje i iskustva, učimo moliti umom i srcem. Učimo prenositi duhovna iskustva i uživati Božju prisutnost. Učimo ljubiti i poštovati, učimo vjerovati i nadati se…

Želja da upoznamo Boga

Za tečaj nije potrebno prethodno znanje. Jedino što je potrebno dobra su volja i želja da upoznamo Boga te da napredujemo u ljubavi prema Bogu, sebi i bližnjima. Za početak nije potrebno čak ni to. Mnogi koji su sudjelovanjem u tečaju uvelike napredovali u vlastitom odnosu s Bogom i bližnjima, započeli su iz čiste radoznalosti.

Cijeli život trebamo učiti moliti jer nikad nećemo dostići stupanj molitve u kojem bismo mogli reći da nas Bog ne može još više usavršiti u ljubavi prema njemu i bližnjima. Ako se želimo usavršavati u molitvi, to ne mora nužno značiti da trebamo povećavati vrijeme koje provodimo u molitvi, a pogotovo to ne znači da trebamo umnažati svoje molitve.

Duh Sveti pomaže moliti

Nakon određenog vremena sudionici tečaja postaju svjesni da im Duh Sveti pomaže moliti, da je on taj koji ih nadahnjuje u meditaciji. Da je on taj koji u srcu formira unutarnju molitvu, da je on taj koji ruši prepreke između nas i nebeskog Oca. Da je on taj koji nas u određenom trenutku ispunjava vjerom potrebnom za zagovaranje drugih u potrebi… Ipak, ono što većinu polaznika najviše veseli je trenutak u kojem prvi put postanu svjesni da Bog progovara baš njima”, navodi Josip Lončar.

 

TEčaj Figulus, knjiga i rokovnik za molitve

 

Priručnik u koji ćete zapisivati svoje molitve „Tečaj Figulus” autora Josipa Lončara dostupan je u Biblioteci Figulus. Naučite moliti u suradnji s Duhom Svetim i zapisujte molitve koje ćete svakodnevno iščitavati.

Možete ga nabaviti putem web-shopa.

 

 

 

 

Za Book.hr priredila A. Pranjić

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh