Aktualnosti

S ALANOM HRŽICOM I NJEGOVIM BENDOM

Mnoštvo Hrvata u Njemačkoj slavilo Boga: Isus šalje apostole i danas Bog nas poziva na odvažnost i hrabrost s povjerenjem u Njega

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

 

Ovog vikenda Alan Hržica i njegov bend posjetili su Ludwigsburg, gradić na sjeveru Njemačke, gdje su održali duhovnu obnovu koja je privukla velik broj posjetitelja iz cijele okolice. Fra Ante Maleš, voditelj zajednice u Ludwigsburgu, predvodio je svetu misu, nakon koje je nastupio poznati evangelizator i glazbenik Alan Hržica, te održao duhovni nagovor, molitvu pred Presvetim i slavljenje duhovnim pjesmama.

Posjetitelji su se svim srcem uključili u slavljenje Boga, rađajući prekrasno zajedništvo. Jasno se moglo primijetiti koliko su ljudi željno iščekivali ovakav događaj s obzirom da se u ovom kraju dugo nije održalo ništa slično.

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

 

U svom nagovoru, Hržica je govorio o važnosti unutarnjeg doživljaja Božje riječi i spremnosti da čovjek dopusti da ga ona mijenja. Istaknuo je kako živimo u izazovnom vremenu, u kojem često vlada ravnodušnost i uvjerenje da svatko zna što je najbolje za njega, zanemarujući pritom Božji poziv i život u Njegovoj milosti.

Bog nas poziva na odvažnost i hrabrost s povjerenjem u Njega

„Isus i danas šalje svoje apostole da pomognu na putu prema Božjoj punini, koju možemo doživjeti samo u Kristu”, rekao je Hržica upozorivši na opasnost prihvaćanja života u kojem prevladavaju strah, stalna briga i nesigurnost, dok nas Bog poziva na odvažnost i hrabrost s povjerenjem u Njega. Naglasio je važnost svakodnevne molitve srcem i redovitog sakramentalnog života jer to rađa osobni odnos s Gospodinom.

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

 

Tijekom obnove, Hržica je podijelio mnoge primjere i slike o ljepoti života na putu s Kristom. Posebno je bio zapažen velik broj mladih koji su aktivno sudjelovali u molitvi i slavljenju, što je dodatno doprinijelo radosnoj i nadahnjujućoj atmosferi.

Sljedeća destinacija Alana Hržice i njegova benda je Attnang-Puchheimu u Austriji kamo putuju u subotu 28. rujna 2024.  Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovom duhovnom događaju. (Ivana Perić, Molitvena zajednica Srca Isusova)

 

 

Za Book.hr priredila A. P.

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh