Duhovnost

SVETA FAUSTINA KOWALSKA

O duši ovisi hoće li biti vjerna nadahnuću Duha Svetoga O Isuse, očuvaj me u svetomu strahu da ne protratim milosti. Pomozi mi da budem vjerna nadahnućima Duha Svetoga, dopusti da mi prije srce prepukne od ljubavi prema Tebi nego da propustim izvršiti ma i najmanji čin te ljubavi

Duh Sveti na svijeći, gollubica

Foto: godongphoto, Shutterstock

 

Kada sam na trenutak ušla u kapelicu, Gospodin mi je dao spoznati da među odabranim dušama ima osobite izabranike koje poziva na veću svetost, na posebno sjedinjenje s Njim. To su serafske duše od kojih Bog traži da ga ljube više od drugih; iako svi u samostanu žive tu ljubav, često se ona od nekih duša traži u većoj mjeri. Duša razumije takav poziv jer joj ga Bog daje spoznati u nutrini. No duša može i ne mora odgovoriti na taj poziv. O duši ovisi hoće li biti vjerna nadahnuću Duha Svetoga ili će se suprotstaviti Duhu Svetomu. Ipak, spoznala sam da ima i mjesto u čistilištu gdje će duše ispaštati za tu vrstu uvrjede Bogu nanesene.

Duša koju je Bog posebno obdario

To je najteža od svih muka. Duša koju je Bog posebno obdario svugdje će se razlikovati, bilo u nebu, bilo u paklu ili čistilištu. U nebu će se razlikovati od drugih duša većom slavom, svjetlošću i dubljom spoznajom Boga; u čistilištu – snažnijom mukom jer više zna i snažnije žeđa za Bogom; u paklu – trpjet će više od drugih jer dublje spoznaje Onoga koga je izgubila. Taj pečat povlaštene Božje ljubavi ostaje u njoj.

– O Isuse, očuvaj me u svetomu strahu da ne protratim milosti. Pomozi mi da budem vjerna nadahnućima Duha Svetoga, dopusti da mi prije srce prepukne od ljubavi prema Tebi nego da propustim izvršiti ma i najmanji čin te ljubavi.”

✍🏻Sveta Faustina (Dn.1557)

 

 

Izvor: Dnevnik sveta Faustine Kowalske, Facebook

Za Book.hr priredila A. P.

 

 

 

Novo izdanje knjige „Sila odozgor“ od danas u prodaji!

PREPORUKA!

Knjiga „Sila odozgor“ autorâ Josipa Lončara. Saznajte odgovor na pitanje kako se u praksi služiti darovima Duha Svetoga koje smo primili po sakramentu krizme.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh