Duhovnost

RAZGOVARATI S BOGOM

Moliš, ali ti se čini da te Bog ne čuje? Ovaj će te savjet sv. Alfonza ohrabriti! U nevoljama, kušnjama i strahovima jako se Gospodinu mili naša nada protiv svake nade. 🙌

Moliš, ali ti se čini da te Bog ne čuje? Ovaj će te savjet sv. Alfonza ohrabriti!

Foto: Shutterstock

 

U nadi protiv svake nade povjerova Abraham (Rim 4,18)

Mnogo puta, našavši se možda u stanju suhoće ili uznemireni nekim počinjenim nedostatkom, ne kušamo u molitvi nikakav zanos, naime, ono osjetno pouzdanje koje bismo htjeli osjetiti. Unatoč tomu nastojmo moliti, jer će nas Bog uslišati. Štoviše, uslišat će nas sigurno, jer ga tada još više molimo, jer molimo ne pouzdajući se u sebe, nego u dobrotu i vjernost Boga, koji je obećao da će uslišati onoga tko ga moli. U nevoljama, kušnjama i strahovima jako se Gospodinu mili naša nada protiv svake nade, naime, protiv nepouzdanja koje kušamo zbog svoje bezutješnosti. U tome apostol hvali patrijarha Abrahama govoreći: U nadi protiv svake nade povjerova Abraham (Rim 4,18).

S tim pouzdanjem mnogi su mučenici, djevice, djeca, unatoč strahu od mučenja koje su im mučitelji pripremali, nadvladali muke i nasilnike

Sveti Ivan kaže da onaj tko polaže čvrsto pouzdanje u Boga, jest svet: I tko god ima tu nadu u njemu, čisti se kao što je on čist (1Iv 3,3), jer Bog daje da milosti obiluju u onima koji se uzdaju u nj. S tim pouzdanjem mnogi su mučenici, djevice, djeca, unatoč strahu od mučenja koje su im mučitelji pripremali, nadvladali muke i nasilnike.

Ponekad, kada molimo, čini nam se da nas Bog ne želi čuti. Ustrajmo tada u molitvi i nadi. Recimo tada poput Joba: On me ubit’ može: nade druge nemam već da pred njim svoje držanje opravdam (Job 13,15). Bože moj, i kada bi me potjerao od sebe, neću se prestati moliti tebi i uzdati se u tvoje milosrđe. Učinimo tako i zadobit ćemo od Gospodina ono što želimo.

Iz knjige „Razgovarati s Bogom“ autora sv. Alfonza Liguorija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh