Duhovnost

MILOSNO VRIJEME

U košmaru ružnih stvari, Bog nam daje svoga Sina koji će spremno ponijeti naše grijehe Citatom proroka Izaije, ispunilo se vrijeme očekivanja i kucnuo je čas da dođe Mesija. Neka nam ovo radosno iščekivanje, u posebnim uvjetima ove godine, bude plodonosno. Ponizimo se pred Bogom, priznajmo koliko smo krhki i ranjivi i zamolimo ga da nas ojača svojom očinskom ljubavlju.

U košmaru ružnih stvari, Bog nam šalje svoga Sina koji će spremno ponijeti naše grijehe

Foto: Shutterstock

 

Isklijat će mladica iz panja Jišajeva,

Izdanak će izbit iz njegova korijena (Iz 11, 1)

 

Riječima proroka Izaije ispunilo se proročanstvo i dolazi nam Spasitelj svijeta. No, kako ćemo Ga primiti? Imamo li čisto srce i mirnu savjest? Danas, nažalost, prečesto zaboravljamo biti svoji i nerijetko pohlepi ustupamo mjesto u svome srcu. U vremenu u kojem živimo, često zaboravljamo okupiti se oko stola i moliti Boga da nam blagoslovi ovo radosno vrijeme iščekivanja Mesije. Začahureni smo u sebe i ne vidimo izlaz iz toga. A malenom Isusu samo trebamo pokloniti malo pažnje kako bi osjetio da može spremno doći u naše obitelji.

On je ta mladica koja dolazi, On je obećani Kralj i Njegovo je kraljevstvo Ljubavi. Jer ljubav je ponizna i sve pobjeđuje

U ovome vremenu posijano je sjeme zla i pohlepa je zavladala svijetom. Brat na brata diže ruku, svađamo se oko nevažnih stvari. Ljudi su postali beskrupulozni i ne biraju sredstva kako bi postigli svoj cilj. Zašto je to tako? Zašto maleni Isus mora doći u takvo okruženje? Zašto bismo ga na takav način primili? Isusova je logika zapravo jako jednostavna. On uvijek poziva na molitvu, dobra djela i ljubav prema bližnjemu. To je prva i najvažnija zapovijed. U košmaru ružnih stvari, Bog nam daje jednu lijepu novost. Daje nam svoga Sina koji će spremno ponijeti naše grijehe. On je ta mladica koja dolazi, On je obećani Kralj i Njegovo je kraljevstvo Ljubavi. Jer ljubav je ponizna i sve pobjeđuje. Isus nas neće tjerati da postanemo Njegovi učenici. On će pokucati na vrata svakog srca, i onima koji Ga prime, podarit će milost i Kraljevstvo nebesko, a onima koji Ga ne prime ili Ga se posrame, posramit će se i On kod Oca svojega.

Ponizimo se pred Bogom, priznajmo koliko smo krhki i ranjivi i zamolimo ga da nas ojača svojom očinskom ljubavlju

Citatom proroka Izaije, ispunilo se vrijeme očekivanja i kucnuo je čas da dođe Mesija. Neka nam ovo radosno iščekivanje, u posebnim uvjetima ove godine, bude plodonosno. Ponizimo se pred Bogom, priznajmo koliko smo krhki i ranjivi i zamolimo ga da nas ojača svojom očinskom ljubavlju. Iskoristimo ovo vrijeme za molitvu, dobra djela, obratimo se i ljubimo naše najmilije. Ako nas je netko uvrijedio, spremno mu pružimo ruku pomirenja i to prikažimo Bogu na slavu. Zapamtimo, ovo je vrijeme milosno i ovo je vrijeme spasa. Širimo ljubav jedni prema drugima i tako ćemo nadvladati sve prepreke ovoga svijeta. Pomozimo malome Isusu, budimo njegove produžene ruke po kojima će čini čudesna djela svoje neizmjerne ljubavi. Jer Bog ljubi svakog čovjeka i želi ga izvući iz ponora grijeha.

Lucija Prpić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh