Svijet

RODITELJI PODIGLI TUŽBU

FOTO Ravnatelj zabranio učenici da nosi masku „Isus me voli” Škola je nakon ovog slučaja službeno zabranila maske s vjerskim obilježjima i logotipovima

Foto: Pixabay

Maske su već neko vrijeme dio naše svakodnevnice. Da bi malo razbili monotoniju svatko od nas personalizira maske. Različitih uzoraka, različitih natpisa. Kako tko voli. Ali, čini se ako voliš Isusa, morat ćeš promijeniti masku. Bar je to morala  učiniti devetogodišnja učenica iz Mississippija kojoj je ravnatelj naredio da skine masku s natpisom „Isus me voli”.

Lydia Booth 13. listopada pojavila se s maskom na kojoj piše „Jesus Loves Me” (engl. „Isus me voli”) pa ju je ravnatelj tražio da je skine i stavi drugu, kazali su odvjetnici djevojčice čiji su roditelji podigli tužbu, piše Index.

Lydijini roditelji Matthew i Jennifer Booth tvrde da je škola prekršila ustavna prava njihove kćeri.

Lydia je na traženje ravnatelja skinula masku, ali ju je situacija prilično uzrujala, tvrde roditelji.
„Javne škole su dužne poštovati slobodu izražavanja učenika koju im jamči Prvi amandman”, rekao je pravni savjetnik Michael Ross za WLBT.

„Ako ostali učenici mogu nositi maske s logotipovima sportskih timova ili natpisima poput ‘Black Lives Matter’, ne vidim zbog čega ova učenica nije dobila priliku jasno izraziti svoja uvjerenja”, dodao je.

Škola je nakon ovog slučaja ažurirala smjernice ponašanja te su maske ukrašene vjerskim obilježjima i logotipovima službeno zabranjene.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh