Mladi

IZ NOVE KNJIGE

30-dnevni izazov! Odmori um od neprestanoga medijskog bombardiranja spolnim porukama Provedi tih trideset dana uživajući samo u medijima i zabavi koji podržavaju kršćanske vrijednosti. Moli Boga da ti pomogne progledati i čuti stvari kao što On i čini. Tad ćeš biti pravi gospodar svoga medijskog svijeta!

Foto: Unsplash, camilo jimenez

Evo izazova za tebe: isključi televiziju i odupri se svim ovozemaljskim spolnim porukama kroz filmove, časopise, glazbu, internet itd. na trideset dana.

Odupirući im se, ponovno ćeš postati „senzibilizirana” za njih i bolje ćeš prepoznati kada te mediji hrane smećem

U redu je gledati vijesti ili nešto za što znaš da je čisto, ali ako imaš sumnje oko toga je li nešto prikladno ili ne, odupri se tome na trideset dana. Čineći to, odmorit ćeš svoj um od neprestanoga medijskog bombardiranja spolnim porukama. Odupirući im se, ponovno ćeš postati „senzibilizirana” za njih i bolje ćeš prepoznati kada te mediji hrane smećem.

Hoćeš li ti prihvatiti taj izazov?

Mnogi koji su prihvatili ovaj izazov izjavili su: „Više ne mogu gledati većinu televizijskih emisija niti slušati uvredljivu glazbu. Toliko me ljuti kad vidim kako vrijeđaju moju inteligenciju i degradiraju spolnost!” Zatim su potaknuli svoje prijatelje da prihvate isti izazov.

Moli Boga da ti pomogne progledati i čuti stvari kao što On i čini

Hoćeš li ti prihvatiti taj izazov? Provedi tih trideset dana uživajući samo u medijima i zabavi koji podržavaju kršćanske vrijednosti. Moli Boga da ti pomogne progledati i čuti stvari kao što On i čini. Tad ćeš biti pravi gospodar svoga medijskog svijeta!

Dok postaješ oprezna, koristiš mudrost i postaješ gospodar medija i njihovih utjecaja na tvoj život, tvoj će se um osloboditi negativnih i ponižavajućih poruka koje mogu nagrizati tvoj karakter i ugroziti tvoju sposobnost da dobiješ borbu za spolni i emocionalni integritet. Otkrit ćeš da je filtriranje nezdravih spolnih poruka iz tvoga života mala cijena za tako goleme i bogate nagrade.

„Ja, Jahve, istražujem srca i ispitujem bubrege, da bih dao svakom po njegovu vladanju, prema plodu ruku njegovih” (Jer 17, 10).

Iz knjige „Djevojko, možeš to pobijediti“ koja izlazi uskoro!

www.figulus.hr

Pogledaj i verziju za mladiće – ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh