Aktualnosti

IZ NAŠE BIBLIOTEKE

10 knjiga koje vrijedi pročitati ovoga ljeta Želite pročitati neku novu knjigu ovoga ljeta? Predlažemo vam 10 izvrsnih naslova! ☀🌊😇

10 knjiga koje vrijedi pročitati

Foto: Shutterstock

Ni nakraj pameti

Ova je knjiga za ljude koji žele predvidjeti znakove koji im pokazuju da je pred njima velik životni izazov prije nego što bude prekasno.

Cinizam, kompromis, otuđenost, nebitnost, ponos, izgaranje na poslu, ispraznost – ništa od toga ne mora biti vaša konačna priča.

„Ako tražite nježan, empatičan životni savjet iz kršćanske perspektive, ova će vam knjiga zasigurno pomoći.”
Daniel H. Pink

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Košulja od vatre

Mala Terezija je pripremala teren za našu generaciju. Nitko nije mogao teret psihičke patnje podnijeti bolje od nje. Ona je u svojoj nutrini, na nevidljiv način, u skrovitosti, dopustila pročišćujućem plamu Kristove ljubavi da joj sažeže srce. 💓 

Ako još niste čitali knjige autorice Heather King, mogli biste biti iznenađeni njezinom iskrenošću.

U ovim Heatherinim memoarima čitamo kako je ona, obraćenica s burnom prošlošću, provela godinu dana razmatrajući o svetoj Maloj Tereziji. Nasljedujući ju koliko god je mogla, otkriva radikalnu vjeru, istinsku ljubav i nevjerojatno plodan život svima nam drage francuske redovnice.

I ohrabruje svakoga od nas da i mi iskreno ispričamo svoju priču…

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Pozovi me. Zapisan u životima mnogih – Marijan Arhar, svećenik i egzorcist

Poznata je izreka da nas riječi pokreću, a primjeri privlače (Verba movent, exempla trahunt), pa će tako, duboko sam uvjeren, i ova knjiga o životu i djelu vlč. Arhara mnogima biti primjer i putokaz dobrog i osmišljenog života. Stoga tu knjigu valja pročitati i upoznati tog čovjeka molitve, poniznosti, jake vjere i ljubavi prema Bogu i neumrlim dušama. Volio je hrvatski narod i rado je dolazio u Zagreb gdje je primao ljude na razgovor i molitvu koju su od njega tražili. Nakon susreta s njim, mnogi su odlazili kući s mirom i velikom radošću u duši. Vjerujem da će tako biti i s onima koji budu čitali ovu knjigu iz koje nam govori onaj pravi, ponizni, autentični vlč. Marijan Arhar, vjerni sluga Božji koji je zaslužio Božju slavu i naše divljenje.

p. Mijo Nikić, SJ,
teolog i psiholog na Fakultetu filozofije
i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Razgovori s Majkom Terezijom

(Osobni portret svetice, njezina misija i velika ljubav prema Bogu)

Razgovori s Majkom Terezijom živ je i osoban portret ove svetice našeg doba koji sjajno prikazuje njezinu viziju, snagu, odlučnost i veliku ljubav prema Isusu u najsiromašnijima među siromasima. Talijanski novinar Renzo Allegri s čitateljem dijeli svoje dojmove s niza susreta s ovom „sićušnom ženom zaljubljenom u Boga“  tako da nam se čini da smo ondje s njime. On također donosi manje poznate priče o njezinu životu: o njezinoj albanskoj obitelji i neispunjenoj želji da ponovno vidi svoju majku i sestru; o uspješno obavljenom planu da se u Kremlj odnese čudotvorna medaljica; o boli koju je osjećala napuštajući samostan kako bi se posvetila svome pravom poslanju. Čitatelj će s Allegrijem zasigurno ostati zadivljen djelom Majke Terezije i Misionarki ljubavi, reda koji je ona osnovala, koji on naziva „vojskom koja prkosi nemogućem.“

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Pastiri i anđeli iz Fatime

Dragi čitatelji, upravo ste u ruke uzeli jednu od najboljih knjiga o nevjerojatno važnim ukazanjima i porukama naše Gospe u Fàtimi. Čitao sam mnoge knjige o tim događajima, a ova me se osobno ponajviše dojmila. Na jednomu mjestu imamo upravo sve što je bitno i sve što nas glede ovih, po čitav svijet sudbonosnih riječi naše nebeske Majke, može zanimati, dirnuti i nadahnuti.

Fr. Marko K. Glogović, pavlin
Utemeljitelj udruge Betlehem

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Pastiri i anđeli iz Fátime; autor Marcello Stanzione; naklada Figulus

Svekrve i snahe

Svekrve i snahe rodbinski su i zakonski „vezane“, a da ih o tome nitko nije pitao. Odnos tih dviju žena zasigurno ulazi u one složenije ljudske odnose. Kroz stotine razgovora sa ženama i u tu svrhu posebno osmišljene upitnike, koje je njih mnogo više ispunilo, autorica je sabrala neka osnovna načela, moguće prepreke na koje možemo naići i praktične savjete koji vam mogu pomoći izgraditi što bolju komunikaciju s muževljevom obitelji i rodbinom.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Isus govori Faustini i tebi

Vrlo praktično i uistinu s krasnim duhovnim mislima, ova nam razmatranja mogu umnožiti vjeru, učvrstiti nadu i usavršiti ljubav; mogu nas okrijepiti kad klonemo, probuditi za sve ono Božje lijepo, spasonosno, korisno i plemenito; nadahnuti i prožeti naš dan već izjutra za stajanje uz i za Isusa. Preporučam od srca!

Marko Glogović, OSPPE; Predgovor hrvatskom izdanju

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Kako moliti za svoju odraslu djecu

Autorica daje konkretna rješenja koja obuhvaćaju gotovo sva životna područja:
• odabir životnoga poziva
• unutarnje borbe, ovisnosti ili emocionalne kušnje
• rast u vjeri i molitveni život
• brak i druge važne odnose
• roditeljske vještine i vodstvo…

Knjigu možete nabaviti ovdje.

U Tvojoj prisutnosti (kreativna bojanka)

Opustite se i razmatrajte Sveto pismo i ulomke iz uspješnice U tvojoj prisutnosti dok bojate i oslikavate zanimljive ilustracije i odabrane tekstove koji vas podsjećaju na Božju ljubav.

Posebne značajke:

•    više od sto zanimljivih i živopisnih ilustracija
•    perforirane stranice s posebnim otiscima
•    dodatak s ručno oslikanim predlošcima

Doživite dublji odnos s Isusom po njegovim riječima koje vam daju nadu, vodstvo i mir.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

U Tvojoj prisutnosti – kreativna bojanka i oslikavanje rukopisa za odrasle

Usrećiti Boga

Augustyn Pelanowski poziva nas na putovanje prema sreći koja je jača čak i od patnje. Potiče nas da se svakodnevno opredjeljujemo za Boga i odričemo se Sotone. Pruža nam sigurnost da je Bog uvijek vjeran obećanjima koja je dao svom narodu, prema tome vjeran je i obećanju o svojoj prisutnosti u našim životima!

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Sve naše naslove možete pronaći u našem web-shopu: www.figulus.hr 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh