Vijesti

DON GIUSEPPE BERARDELLI

ŽUPNIK IZ ITALIJE Preminuo svećenik koji se odrekao respiratora da bi se spasili mlađi od njega

Foto: Facebook


 

Svećenik Giuseppe Berardelli (72) posljednjih je 14 godina bio župnik u Casnigu. Prije nekoliko je dana, zbog zaraze novim virusom, završio u bolnici u Lovereu, piše fratellanzaumana. Ovaj je svećenik dobio od svojih župljana respirator koji mu je trebao olakšati oporavak, no on ga se je odrekao kako bi pomogao mlađima, iako je znao da su male šanse da preživi bez njega.

To se je i dogodilo; izgubio je životnu bitku, no njegovo ime i herojski čin ostaju. Zauvijek!

Bio je svećenik kojeg su svi voljeli. Ljubazan, susretljiv, uvijek prijateljski raspoložen prema svima, vjernicima i nevjernicima.

„Umro je ‘kao svećenik’!“

„Duboko me je dirnula činjenica da se don Giuseppe odrekao respiratora, koji mu je kupila župna zajednica, kako bi se isti dodijelio nekom mlađem od njega”, kaže jedan od zdravstvenih djelatnika doma San Giuseppe u Casnigu.

„Umro je ‘kao svećenik’!“ – rekla je za njega Clara Poli.

Da bi pomogao drugima, otvorio je Centar za pomoć.

„Kad god biste ste ga vidjeli kako prolazi na motociklu, uvijek je bio vedar i pun entuzijazma, donosio je mir i radost u naše zajednice.“

Umro je u bolnici Lovere. Sprovoda, naravno, nije moglo biti, no stanovnici Caserte ispratili su ga na svoj način: izašli su na balkone svojih kuća i pozdravili ga uz suze i pljesak.

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh