Duhovnost

Nebesa (serijal): Znaš li kako sam ja umro?

znas li kako sam ja umro book evangelizacija

Kad se nalazimo pred skorom smrću, sigurno je da nam Bog želi reći mnogo toga. Neke bi od tih riječi mogle izgledati ovako.

Tvoja ti smrt izgleda prijeteće; strašna, nepravedna, prerana; osjećaš se odbačeno, možda čak i poniženo i prezreno, boli te što su mnogi okrenuli lice od tebe jer se ne mogu nositi s tvojom boli…


Želim da na trenutak promišljaš o mojem životu i mojoj smrti.

Moje je rođenje već bilo moje poniženje. Ja, svemogući Bog, apsolutni vladar svemira, ponizio sam se postavši čovjekom, postavši slugom kojeg će iz zavisti mrziti.

Naviještao sam svoje kraljevstvo ljubavi, mira i pravednosti, ozdravljao sve koji su došli k meni i oslobađao sve koji su htjeli slobodu; poštovao sam svakog čovjeka i pazio da ne ponizim ni najtežeg grešnika.

… tako sam mogao platiti kaznu za grijehe onih koji će htjeti oproštenje; tako sam mogao na sebe uzeti bolesti onih koji će htjeti ozdravljenje, boli onih koji će htjeti moju utjehu i moj mir…

Nijednom nisam sagriješio, nisam učinio nikakvu nepravdu i usta moja nisu izustila nijednu laž, a proglasili su me zločincem.

Zlostavljali su me, a ja sam puštao i nisam otvarao svoja usta. Mene, svemogućeg Boga, lažno su osudili, pljuvali su me, vrijeđali, pljuskali, udarali, ismijavali, izbičevali, pribili na križ kao najgoreg zločinca… Prezreli su me i naveli mnoštvo, kojem sam činio dobro, da me i ono prezre; mnogi su me odbacili,  odvrgli su se od mene, odrekli su me se.

Kao janje na klanje odveli su me, ni ne sluteći da sam Janje Božje, koje će žrtvovano moći blagovati svi koji će slaviti misnu otkupiteljsku žrtvu, koji će po euharistijskoj žrtvi primati otkupljenje za sebe i za one za koje će ju prikazivati.

Sve sam to dopustio jer sam žrtvovao svoj život za naknadnicu; dragovoljno sam se predao na smrt i dragovoljno sam dopustio da me ubroje među zločince. Htio sam to jer sam tako mogao platiti kaznu za grijehe onih koji će htjeti oproštenje; tako sam mogao na sebe uzeti bolesti onih koji će htjeti ozdravljenje, boli onih koji će htjeti moju utjehu i moj mir, grijehe i opačine onih koji će htjeti obratiti se i spasiti.

Uklonili su me iz zemlje živih, ubili me bez imalo milosrđa, jer sam samo tako mogao Adamu i svima onima koji će vjerovati u mene omogućiti da se ponovno rode za raj. Samo sam ja mogao podnijeti takvu patnju, a da neprijatelje ne mrzim i ne osudim.

Ja nisam došao suditi, nego spasiti; nisam došao optužiti, nego opravdati. Ja nisam dao bolest i ja ne želim smrt. Sotona je taj koji obilazi zemljom gledajući koga da proždere; on je taj koji je došao zavesti te na grijeh i neposluh, ukrasti ti nebo i uništiti ti život. Istina je da ja ne dajem zlo, nego ga okrećem na dobro onima koji me ljube.

Ja sam rekao da ćete u ovom životu imati patnju, i to zato jer će vas svijet i đavao mrziti i progoniti, no imat ćete i moju ljubav i zaštitu, a nakon ovozemaljskog života nevjerojatno veliku nagradu – ako na neprijateljstvo odgovorite praštanjem i ljubavlju, ako ostanete živjeti u mojoj prisutnosti. Za malo muke zadobit ćete nevjerojatno obilje života na mojim nebesima, života koji će trajati vječno i koji vam više nitko neće moći oduzeti.

Ako me još uvijek ne možeš prihvatiti u srcu, ako mi ne možeš vjerovati, uzmi u ruke evanđelja, i ja ću ti otvoriti oči srca da me vidiš onakvim kakav zaista jesam, da čuješ ono što progovaram tebi osobno. Dovoljno je da to iskreno želiš i moja će te svjetlost obasjati svojom spoznajom.

Zatraži vjeru kao dar; zamoli Mariju, po čijoj vjeri sam došao kao spasitelj, da i tebi izmoli vjeru po kojoj ćeš se roditi za vječnost, po kojoj će te obasjati Duh Sveti, kao što je nju obasjao.

Ipak, imaj na umu da si ti taj koji trebaš kleknuti preda me i nemoj čekati da ja kleknem pred tebe da bih te zamolio da me primiš. Ja sam pred tobom kleknuo kad sam pao pod teretom svog križa.

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh