Duhovnost

SNAŽNA ISTINA

Znao sam da je za svakog obraćenika molila baka, ili majka moliteljica, ali sad shvaćam da se tu događalo još nešto Tijekom godina svoje službe vidio sam slavno spašene mnoge ovisnike i svaki put bih pomislio: „Ovaj je imao majku moliteljicu ili baku moliteljicu i Bog odgovara na molitve tih svetih boraca”. Ali sad shvaćam nešto što je čak i bolje od toga...

Znao sam da je za svakog obraćenika molila baka, ili majka moliteljica, ali sad shvaćam da se tu događalo još nešto

Foto: Shutterstock

Isus je neprestano molio. Odlazio je u planine da moli; tražio je pusta mjesta za molitvu. Molio je ujutro i navečer. Zapravo, Isus je rekao da ne čini ništa, a da to najprije ne čuje od svog Oca – u molitvi.

17. poglavlje Ivanova evanđelja govori sve o Isusovoj molitvi za njegove učenike i njegov narod – za sve koji su ga slijedili i vjerovali u njega. Međutim, Isus nije molio samo za svoje sljedbenike nego i za one koji će po njihovoj riječi vjerovati u Njega:

Ne molim samo za ove
nego i za one
koji će na njihovu riječ vjerovati u mene… (Iv 17,20)

Kakva snažna istina! Izraz „oni koji će vjerovati u mene” uključuje i vas i mene!

Ljubljeni, Isus je molio za nas dok je hodao ovom zemljom u tijelu, ali ta molitva nije nestala u zraku. Ona gori na Božjem oltaru sve ovo vrijeme i Bog prima molitvu svoga Sina za svakoga od nas. Stoljećima ranije bili smo mu na pameti; čak je zapisao tu molitvu u svojoj Riječi znajući da ćemo je čitati.

Upravo sada Isus moli za prijestupnike koji se još nisu okrenuli k njemu. Pismo kaže da on može zauvijek spašavati – „do kraja vremena” – sve koji će ikada doći k njemu.

Tijekom godina svoje službe vidio sam slavno spašene mnoge ovisnike i svaki put bih pomislio: „Ovaj je imao majku moliteljicu ili baku moliteljicu i Bog odgovara na molitve tih svetih boraca”. Ali sad shvaćam da se je tu događalo nešto čak i bolje od toga. Isus je sve vrijeme molio za njih! „Ja molim … za one koji će po njihovoj riječi vjerovati u me” (Iv 17,9.20).

Ako bježite od Gospodina, nikada nećete pobjeći od njegovih molitava. Otac odgovara svome Sinu i svi koji mu se odupiru, nastavljajući svojim grešnim putovima, otvrdnjuju svoje srce na molitve Krista, koji je molio za njih na zemlji i još uvijek moli.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh