Mladi

PRAVA LJUBAV

Znam da je teško otvoriti srce kad te rane više puta Ali rješenje nije zatvoriti se, postati hladan, ravnodušan za ljubav, distanciran...

Znam da je teško otvoriti srce kad te rane više puta

Foto: Pixabay

 

Puno puta imamo iskustva nesretnih ljubavi, neuzvraćenih simpatija i povrijeđenosti. Dogodi se nevjera, bol, javlja se nepovjerenje u druge ljude, nepovjerenje da mogu doći iskrene ljubavi nakon patnje. Stvaramo zidove jer smo povrijeđeni, jer je netko izigrao naše osjećaje, iskrenost i predanost.

…znam da je teško otvoriti srce kad te rane više puta oni od kojih to najmanje očekuješ. No, je li rješenje postati hladan?

Često ne dopuštamo nekome novom da dođe u naš život, opravdavajući taj potez izgovorom kako mi već unaprijed znamo da ćemo biti povrijeđeni.
Da, znam da je teško otvoriti srce kad te rane više puta oni od kojih to najmanje očekuješ. No, je li rješenje postati hladan? Postati distanciran i indiferentan za ljubav?
Dakako da nije.

…ako osoba ima Boga na prvom mjestu u svome životu i trudi se ljubiti Njega svim svojim srcem, tada će znati ljubiti i voljeti vas – čovjeka, svoga partnera

Tražite prvo ljubav (osobu) koja ljubi Boga svim srcem. Tada će on/ona moći i vas ljubiti. Jer ako osoba ima Boga na prvom mjestu u svome životu i trudi se ljubiti Njega svim svojim srcem, tada će znati ljubiti i voljeti vas – čovjeka, svoga partnera.
Za ljubav nikada nije potrebno dvoje, kako su vam često govorili. Za pravu, iskrenu, čistu i nesebičnu ljubav potrebno je troje.
Bog, i vas dvoje.

Josip Matezović; Book.hr

Pročitaj i ovaj ulomak iz sjajne knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“autorice Debre Fileta:

Kako mogu prepoznati bojim li se veza? 

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh