Svijet

BLASFEMIJA

ZLO SE OTVORENO RUGA Madonnin posljednji editorijal za Vanity Fair je krajnje uznemirujuć Kaže ona da je Crkva licemjerna jer ju proziva te da vjeruje da ono što ona čini „zrcali Isusova učenja"... O, Bože!

Madonna

Foto: Shutterstock

 

Planetarno popularna pjevačica i glumica, ona koju nazivaju „pop ikonom” – Madonna, objavila je kratki filmić pod nazivom „Prosvjetljenje” koji je nastao za vrijeme pripreme editorijala za Vanity Fair s modnim fotografskim dvojcem Luigijem Murenuom i Iangom Henzijem. Film je iznimno uznemirujuć i krajnje blasfemičan, a uslijedio je nakon što je Madonna, najavljujući svoj posljednji album i turneju povodom 40 godina glazbene karijere, snimila isti takav foto-editorijal za tri izdanja Vanity Faira, onaj španjolski, talijanski i francuski.

Naime, 64-godišnja pop pjevačica eksplicitno je koristila katoličke slike za samopromociju. Predstavljala se kao Gospa Žalosna, ismijavala Isusa, apostole, krunicu, Posljednju večeru i Euharistiju.

Fotografije koje su objavljene u tri izdanja Vanity Faira prikazuju pjevačicu kako pozira kao Gospa od Žalosti; uplakanu, sa sedam mačeva koji probadaju srce.

Foto: Flickr/Lawrence OP

Foto: Flickr/Lawrence OP

Na ostalim slikama pozira kao Isus Kralj. Bogohulne slike prikazuju i apostole kao žene odjevene u vulgarnu odjeću, ili gotovo bez nje… bez imalo prikrivanja izrugujući se našem Gospodinu u Euharistiji.

Na nekoliko posljednjih fotografija, Madonna stoji u blizini demonske figure, s lutkama na sebi i oko nje. Fotografije su krajnje uznemirujuće, kao i one modne kompanije Balenciaga koje su nedavno dignule prašinu (ne dovoljno) a koje su otvoreno promovirale pedofiliju. Zlo se više ne skriva, niti prikriva.

Madonnina „obrana”

Pjevačica je nakon reakcije katolika prozvala Crkvu za „licemjerstvo” jer vjeruje da ono što ona čini „zrcali Isusova učenja”.

Zanimljivo, Vatikan, uključujući papu Ivana Pavla II., osudili su njezin video iz 1989. „Like a Prayer”. Papa je čak poticao Talijane da je bojkotiraju, a ona je sada u objavljenom filmu kao glazbenu podlogu koristila upravo tu pjesmu.

„Žestoko me kritizirala Katolička crkva. Odgojena sam s katoličkim odgojem… Bila sam šokirana kada sam vidjela kako me Crkva napada jer nisu mogli shvatiti koliko moj rad pokušava proizvesti nešto dobro,” rekla je, te dodala: „Brzo sam shvatila da su oni problem, a ne ja. Oni su problem jer nisu shvatili da moj umjetnički rad ujedinjuje ljude, daje im slobodu izražavanja, jedinstvo. Bilo je to ogledalo Isusovih učenja. Tko god me napao, samo je licemjer”, izjavila je.

Video nećemo stavljati na našu stranicu, ako želite, možete ga pogledati ovdje. Upozoravamo, gnjusan je i dovoljna je sekunda pogleda da shvatite o čemu se radi.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh