Svjedočanstva

...JER TAKO JE BOG TO ZAMISLIO

ZLATNA HRVATSKA OLIMPIJKA: Ja to nisam sama izvukla, ta snaga je došla od nečega većeg od mene Matea Jelić posvjedočila je svoju vjeru nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje

Matea Jelić

Foto: Screenshot

 

Sjajna taekwondoistica Matea Jelić, 23-godišnja Kninjanka, obradovala je cijelu Hrvatsku osvojivši za svoju zemlju, a i hrvatski taekwondo općenito, prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Ne mogu opisati sreću. Puno je najboljih puklo na Olimpijskim igrama, a ja sam odlučila da neću. Obećala sam da se neću predati do zadnje sekunde, da neću iznevjeriti sve što smo radili s mojim trenerom i da neću iznevjeriti svoju obitelj i cijelu Hrvatsku. Izdržala sam do kraja“, kazala je nakon teške i neizvjesne borbe nova olimpijska pobjednica.

Sve ispada kako je Bog zamislio

„Ovo je san svakog sportaša. Ispunila sam ga i presretna sam. Toliko sam puta to zamišljala, ali nije ni blizu koliko je prelijepo. Presretna sam, nemam riječi. Morala sam vjerovati u sebe do kraja, sve ispada tako kako je Bog zamislio, to je to!“, kazala je Jelić nakon primanja zlatne medalje.

U neizvjesnom finalu rezultat je na ulasku u posljednju minutu bio 13-13, no tada je Williams s dva udarca nogom u tijelo stigla do prednosti 17-13. Sve do 15 sekundi prije kraja bilo je 21-15 za Williams, a onda je Jelić s tri udarca nogom u glavu uspjela doći do preokreta i kolosalnog uspjeha.

„Snaga veća od mene“

„Zadnjih 14 sekundi ne mogu opisat, ja to nisam sama izvukla, ta snaga je došla od nečega većeg od mene. Svi ljudi koji su uz mene valjda su mi dali tu snagu. Jedva se čekam vratiti u Hrvatsku i proslaviti ovo zlato s dragim ljudima. To će mi biti najdraži dio svega ovoga“, priznala je Kninjanka.

Nema odustajanja

Naglasila je da u posljednjih 15-ak sekundi meča nije razmišljala ni o čemu, samo se isključila.

„Ja sam se skroz isključila, ali sada kad se vratim nadam se da sam pokazala ljudima da se ne isplati odustati, ima nade do zadnje sekunde. To mi je lekcija za cijeli život, da ne stanem koliko god bilo teško. Tako živim. Tako svi mogu, ako ja mogu“, zaključila je Matea Jelić.

Čovjek koji joj je pomogao pronaći vjeru i snagu

A dan nakon osvajanja zlata oglasila se putem Instagrama te je posvetila post posebnom čovjeku iz njezina života:

„TONI TOMAS. Moj trener i najveća podrška. Hvala ti što si me doveo do ovoga iako je bilo teško uvijek si znao da sam stvorena za ovo, pomogao si meni da vjerujem. Bog nas je spojio s razlogom.“

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UntilIwin (@mateajelic)

Ranije je Matea, za Večernji list, naglasila koliko su joj u životu važni obitelj i vjera te posebno istaknula svog trenera koji joj je pomogao da u Bogu pronađe snagu.

„Meni je uvijek moja obitelj bila moja najveća snaga, no kako ne živim s njima jer oni su i nadalje u Kninu, a ja puno putujem, novu snagu sam pronašla u vjeri u Boga, na što je najviše utjecao i moj trener. Na svete mise sam češće počela odlaziti od 2019. i ja sam u vjeri pronašla dodatnu snagu.“

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh