Svjedočanstva

ČOVJEK KOJI JE DOVEO HRVATSKU REPREZENTACIJU U FINALE

Zlatko Dalić: Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala u finale Svjetskog prvenstva, te je na korak do najvećeg rezultata u povijesti našega nogometa. Za sve to uvelike je zaslužan izbornik Zlatko Dalić…

Zlatko Dalić Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu

Foto: Shutterstock

 

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu je izborila ulazak u polufinale svjetskog prvenstva u Rusiji, u kojem će igrati protiv Engleske.

Životni put izbornika jedne od najperspektivnijih nogometnih generacija, Zlatka Dalića, zaista je impresivan, a sve dosadašnje uspjehe pripisuje podršci svoje obitelji koja mu je najvažnija.

Kao profesionalni nogometaš igrao je na mjestu obrambenog veznog igrača. 7. listopada 2017. godine zamijenio je Antu Čačića i postao privremeni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a 16. listopada 2017. glavni izbornik momčadi za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Iako je rođen u Livnu, velik dio života proveo je u Varaždinu, gdje je osnovao obitelj i pronašao dom pa s ponosom ističe da je i Varaždinac. Zlatko se iz Livna preselio u Varaždin 1992. godine, kako bi zaigrao za nogometni klub Varteks.

U slobodno vrijeme Zlatko je posvećen obitelji, ali i nogometu. Jedan je od rijetkih ljudi koji za sebe mogu reći da žive svoj san pa tako slobodno vrijeme najradije provodi gledajući nogometne utakmice. Uspjeh na poslovnom putu zahvaljuje unutarnjem miru i obiteljskom skladu koji mu, priznaje, znače više od svega:

„Mnogo sam toga u životu prošao, vidio i iskusio na vlastitoj koži pa znam da moram biti miran, stabilan, staložen, čvrsto na zemlji. Nema kod mene ni velike tragedije, ni velike euforije. Ne opterećuju me nebitne stvari. Najvažniji su mi posao, obitelj i prijatelji. Ne osvrćem se na tračeve i analize koje ne vode ničemu“, rekao je u adventskom razgovoru za Glas Koncila.

Vjera mu daje snagu

Istaknuo je i da se čovjek treba posvetiti obitelji, a ne samo trci za poslom i novcem. Dalić je u javnosti poznat i po svjedočenju svoje vjere; uvijek ističe da je Bog svakodnevno prisutan u njegovoj obitelji i životu:

„Iz Livna sam, katoličkoga kraja. Kuća mojih roditelja prva je do crkve kraj franjevačkoga samostana na Gorici. Prije su bila drukčija vremena, no ministrirao sam još kao dijete, rado sam išao na misu, majka me učila i usmjeravala k vjeri. Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu. Svake nedjelje nastojim ići na euharistiju. Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim. Meni i mojoj obitelji vjera je iznimno važna“.

Zlatko je već sada s reprezentacijom ostvario puno, a u nedjelju ćemo saznati hoćemo li postati svjetskim prvacima. S obzirom na predanost i ljubav naših reprezentativaca, vjerujemo da je i to moguće!

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh