Duhovnost

DAVID WILKERSON

Životni problemi i sukobi nisu tu bez razloga! Oni su nam potrebni da bismo stekli snagu i znanje za rat protiv sotone Želimo li biti Božji ratnici, budimo spremni na probleme i sukobe – u njima se stječu vještine i snaga!

Životni problemi i sukobi nisu tu bez razloga! Oni su nam potrebni da bismo stekli snagu i znanje za rat protiv sotone

„Ako s pješacima trčeći sustaješ, kako ćeš se s konjima utrkivati? Kad ni u mirnoj zemlji nemaš uzdanja, kako ćeš onda kroz guštare jordanske?” (Jr 12,5).

Vjerujem da Bog dopušta manje testiranje da bi nas pripremio za veće kušnje. Postavlja se pitanje: „Ako se ne možeš uspješno boriti s pješacima, u sigurnom okruženju, kako onda možeš očekivati da ćeš se uspješno boriti sa žestokim ratnicima na konjima, na opasnim obalama nabujalog Jordana?”

Ovdje je velika duhovna lekcija. Ako „padamo” na svakom malom testu koji nam je poslan na put da nas nauči vještini ratovanja i opstanku, kako ćemo preživjeti kušnju koja dolazi na ovaj svijet? Kako ćemo moći proći kroz oganj kad bježimo već na iskru sukoba? Nikad nemojmo moliti da budemo oslobođeni od svojih vrućih testiranja. On je dao razna obećanja kako da izađemo iz njih i uslijed svega steknemo snagu i izborimo znanje za rat protiv sotone.

Mali testovi u životu neće nas učiniti imunim na velike kušnje, već će oni služiti istoj svrsi kao i medvjed i lav u Davidovu životu – da nas pripreme za susret s divom!

Pouka glasi: Stari vojnici križa niti umiru niti nestaju. Oni idu iz snage u snagu, što znači iz testiranja u testiranje, iz pobjede u pobjedu.

Autor: David Wilkerson. Izvor: „Put života”

„Put života” je časopis za dublji duhovni život. Izlazi jednom mjesečno i besplatan je. Čitatelji ga mogu naručiti putem telefona, poštom i elektroničkom poštom. Put života, Ilica 200, Zagreb; 01/370-7628; [email protected].

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh