Za cijelu obitelj

SVEKRVE I SNAHE

Život nije humoristična serija, upadanje u dom bez najave ili kucanja nije smiješno Ne dopustite da teškoće trenutne situacije u vama ubiju radost i smisao za humor. Postavite granice ljubavi i pridržavajte ih se, čak i onda kada ih drugi krše

Foto: Pixabay

 

U humorističnoj TV seriji „Svi vole Raymonda“ trzavice između svekrve Marie i njezine snahe Debre vrlo su intenzivne tim više što te dvije obitelji žive u istoj ulici, u kući jedna preko puta druge. Bez ikakve najave ili kucanja oni jedni drugima nepozvani ulaze u kuću. Sama ta činjenica scenariste nadahnjuje na bezbroj komičnih situacija kojima zabavljaju gledatelje, ali u stvarnom životu slične situacije znaju prouzročiti brojne napetosti u obitelji i zasigurno im nisu nimalo smiješne.

Rijetko zalazi u kuću bližnjega svoga, da te se ne zasiti i ne zamrzi na te

Dobar nam savjet nude Mudre izreke 25, 17: Rijetko zalazi u kuću bližnjega svoga, da te se ne zasiti i ne zamrzi na te. Ako vam smeta susjedova navika da vam prečesto nakratko „navrati“, zamislite koliko bi vam više smetalo da vam tako u svakodnevicu „upada“ član obitelji.

…jeste li razmislili o nekim praktičnim koracima koje bi valjalo poduzeti kako bi se postavile jasne granice ulaženja u privatni prostor unutar obitelji?

Ne dopustite da teškoće trenutne situacije u vama ubiju radost i smisao za humor. Postavite granice ljubavi i pridržavajte ih se, čak i onda kada ih drugi krše.

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUSTI Do 30. studenoga knjigu možete nabaviti za 60 umjesto 100 kuna,  ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh