Za cijelu obitelj

SVEKRVE I SNAHE

Život nije humoristična serija, upadanje u dom bez najave ili kucanja nije smiješno Ne dopustite da teškoće trenutne situacije u vama ubiju radost i smisao za humor. Postavite granice ljubavi i pridržavajte ih se, čak i onda kada ih drugi krše

Foto: Pixabay


 

U humorističnoj TV seriji „Svi vole Raymonda“ trzavice između svekrve Marie i njezine snahe Debre vrlo su intenzivne tim više što te dvije obitelji žive u istoj ulici, u kući jedna preko puta druge. Bez ikakve najave ili kucanja oni jedni drugima nepozvani ulaze u kuću. Sama ta činjenica scenariste nadahnjuje na bezbroj komičnih situacija kojima zabavljaju gledatelje, ali u stvarnom životu slične situacije znaju prouzročiti brojne napetosti u obitelji i zasigurno im nisu nimalo smiješne.

Rijetko zalazi u kuću bližnjega svoga, da te se ne zasiti i ne zamrzi na te

Dobar nam savjet nude Mudre izreke 25, 17: Rijetko zalazi u kuću bližnjega svoga, da te se ne zasiti i ne zamrzi na te. Ako vam smeta susjedova navika da vam prečesto nakratko „navrati“, zamislite koliko bi vam više smetalo da vam tako u svakodnevicu „upada“ član obitelji.

…jeste li razmislili o nekim praktičnim koracima koje bi valjalo poduzeti kako bi se postavile jasne granice ulaženja u privatni prostor unutar obitelji?

Ne dopustite da teškoće trenutne situacije u vama ubiju radost i smisao za humor. Postavite granice ljubavi i pridržavajte ih se, čak i onda kada ih drugi krše.

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh