Osobni razvoj

ŽIVJETI ZA BOGA

Pozvani smo otkriti Božju svrhu za naš život „Vrijeme je da se odlučite. Za koga ćete živjeti - za sebe ili za Boga?“

Pozvani smo otkriti Božju svrhu za naš život

Doživotno živjeti za Boga zahtijeva promjenu prioriteta, radnog rasporeda, odnosa s ljudima i svega ostalog. Katkad će to značiti i da ćete odabrati teži put umjesto lakšeg. Čak se i Isus s time borio. Znajući da će ga raspeti, vapio je: Duša mi je sada potresena i što da kažem? Oče, izbavi me iz ovoga časa? No, zato dođoh u ovaj čas! Oče, proslavi ime svoje! Isus je stajao na raskrižju. Da ispuni svoju svrhu i proslavi Boga ili da se povuče i živi ugodnim, sebičnim životom? I vi ste pred istim izborom. Hoćete li živjeti za vlastite ciljeve, ugodu i zadovoljstvo ili ćete ostatak života proživjeti Bogu na slavu znajući da je obećao vječne nagrade?


„Pravi život počinje kad se potpuno predate Isusu Kristu…“

U Bibliji piše: Tko ljubi svoj život izgubit će ga. A tko mrzi život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni. Vrijeme je da se odlučite. Za koga ćete živjeti – za sebe ili za Boga? Možda oklijevate jer se pitate hoćete li imati snage živjeti za Boga. Ne brinite se. Bog će vam dati sve što vam je potrebno, ako se odlučite živjeti za njega. Biblija kaže: Njegova Božanska snaga obdarila nas je svime što je potrebno za život i pobožnost, pravom spoznajom onoga koji nas je pozvao vlastitom slavom i moći.

Upravo sada Bog vas poziva da živite proslavljajući njega, ispunjavajući svrhe radi kojih vas je stvorio. Zapravo je to jedini pravi život. Sve ostalo je samo postojanje. Pravi život počinje kad se potpuno predate Isusu Kristu. Ako niste sigurni da ste to već učinili, trebate samo primiti i vjerovati. U Bibliji stoji obećanje: A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime. Hoćete li prihvatiti Božji poziv?

„Vjerujte da se niste slučajno rodili…“

Prije svega, vjerujte. Vjerujte da vas Bog voli i da vas je stvorio radi svoje svrhe. Vjerujte da se niste slučajno rodili. Vjerujte da ste stvoreni za vječni život. Vjerujte da vas je Bog odabrao da živite u odnosu s Isusom koji je za vas umro na križu. Vjerujte da vam Bog, bez obzira na to što ste učinili, želi oprostiti. Nadalje, primite. Primite Isusa u svoj život kao svojega Gospodina i Spasitelja. Primite oproštenje za svoje grijehe. Primite njegovog Duha, koji će vam dati moć da ispunite njegovu svrhu za vaš život.

U Bibliji piše: Tko vjeruje u Sina, ima vječni život. Ma gdje ovo čitali, pozivam vas da sagnete glavu i da tiho prošapćete molitvu koja će promijeniti vašu vječnost: „Isuse, vjerujem u tebe i prihvaćam te“. Učinite to. Ako ste iskreno izgovorili tu molitvu, čestitam! Dobrodošli u Božju obitelj. Sada ste spremni otkriti Božju svrhu za svoj život i početi prema njoj živjeti. Preporučujem vam da nekome to kažete. Trebat će vam potpora…

Ulomak iz knjige Svrhovit život autora Ricka Warrena. Više o knjizi možete saznati OVDJE.

Izdavač: Stepress.

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh