Svjedočanstva

MARIJIN AUTORITET

Žena koja je sklopila ugovor s đavlom oslobođena po molitvi krunice Iz knjige svetog Ljudevita Grigniona Montfortskog

Žena koja je sklopila ugovor s đavlom oslobođena po molitvi krunice

Foto: Shutterstock

 

Godine 1578. jedna žena iz Anverse predala se đavlu uobičajenim ugovorom potpisanim vlastitom krvlju. Nakon nekog vremena osjeti veliku grižnju savjesti i, želeći činiti zadovoljštinu za grijeh koji je učinila, potraži razboritog i milostivog ispovjednika kako bi saznala na koji bi se način mogla osloboditi od ropstva sotone. Nađe jednog mudrog i pobožnog svećenika koji joj savjetova da se uputi nekom ocu Henriku iz samostana svetog Dominika, upravitelju Bratovštine svete Krunice, kako bi se ispovjedila i učlanila.

Umjesto oca Henrika nađe đavla preodjevena u fratra koji ju oštro prekori i dade joj do znanja da za nju nema više nikakve nade

Ona otiđe, ali umjesto oca Henrika nađe đavla preodjevena u fratra koji ju oštro prekori i dade joj do znanja da za nju nema više nikakve nade da zadobije Božju milost niti opozove čin potpisanog predanja. Ožalošćena, ali puna povjerenja u Božansko milosrđe, uboga se žena ponovno vrati ocu ali ponovno zateknu đavla koji ju odbije kao i prvi put. Ustrajući u dobroj nakani, ona se pojavi u samostanu i treći put, te konačno po Božjoj volji, susretne se s pravim ocem Henrikom, koji je primi s ljubavlju, potaknu na povjerenje u dobrotu Gospodnju i pozove je da učini dobru ispovijed. Zatim joj naloži da često moli krunicu i upiše ju u Bratovštinu. Ona učini što joj je bilo rečeno.

Žena bijaše oslobođena od Zloga zahvaljujući Marijinu autoritetu i molitvi svete krunice

I tada jednog jutra, dok je otac Henrik služio Misu za nju, Djevica Marija primora đavla da vrati ženi zloglasan papir i u jednom trenutku žena bijaše oslobođena od Zloga zahvaljujući Marijinu autoritetu i molitvi svete krunice.

Iz knjige „Čudesna tajna svete krunice za obratiti se i spasiti se“ autora svetog Ljudevita Grigniona Montfortskog; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh