Svjedočanstva

ČUDO SVETOG PELEGRINA

Žena koja je naučila moliti Padra Pija Padre Pio, čitamo u brojnim knjigama o ovom svecu, često je prepričavao taj čudesan događaj i kako je vjera ove siromašne žene utjecala na njegov život...

Žena koja je naučila moliti Padra Pija

Foto: Unsplash,

 

Jednoga je dana 1896. Grazio Forgione odlučio Francesca povesti na hodočašće u svetište San Pellegrino u blizini Altaville Irpine, koja je od Pietrelcine udaljena nekih dvadeset i pet kilometara. Krenuli su rano ujutro jašući na magarcu. Svetište je već bilo puno ljudi koji su onamo došli zbog sajma koji se održavao u tome gradu. Magarca su privezali ispred jednog malog restorana i pošli u svetište. Nakon što se je pomolio, Grazio Forgione reče sinu da je vrijeme da krenu, ali dječak je želio još ostati ondje.

Pored Francesca sjedila je jedna sirotica držeći u rukama svoje dijete koje je imalo deformirane udove. Molila je, plakala i vapila za Božjom milošću

Pored Francesca sjedila je jedna sirotica držeći u rukama svoje dijete koje je imalo deformirane udove. Molila je, plakala i vapila za Božjom milošću. Francesca je taj prizor duboko dirnuo, te je počeo moliti i plakati s njom.

„Zašto mi ga ne želiš izliječiti?“

U jednom je trenutku ta žena, sva iscrpljena od molitve, položila dijete na oltar zavapivši: „Zašto mi ga ne želiš izliječiti?“ U tom je trenutku u crkvi zavladala tišina, a potom se prolomio uzvik radosti. Dijete je ustalo potpuno zdravo.

Ovaj je događaj ostavio snažan dojam na malenog Francesca. Kada bi ga se kasnije u životu prisjećao, uvijek su mu suze dolazile na oči.

Iz knjige „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Knjigu možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh