Brak i odnosi

Ljubav i poštovanje

Želite sretan brak; pripremate se za brak; htjeli biste pomoći nekom bračnom paru? To je jednostavnije nego što mislite

Želite sretan brak; pripremate se za brak; htjeli biste pomoći nekom bračnom paru? To je jednostavnije nego što mislite

Žene često očekuju nešto što je muškarcima potpuno nelogično, a muškarci često očekuju ono što je ženama teško shvatljivo i prihvatljivo. Činjenica je da i jedni i drugi žele biti shvaćeni i prihvaćeni… Evo kako to postići!


Knjiga dr. Emersona Eggerichsa „Ljubav i poštovanje – ona čezne za ljubavlju, njemu treba poštovanje” nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ona govori o odnosima muškarca i žene – prvenstveno onima u braku, ali i o onima izvan braka.

I žene i muževi žele biti shvaćeni i prihvaćeni

Žene često očekuju nešto što je muškarcima potpuno nelogično, teško shvatljivo i teško prihvatljivo. Ako muž u takvim situacijama svojoj ženi ne povjeruje da to nisu samo njezini hirovi, nego da isto želi i osjeća većina ženâ, tada se žena ne osjeća voljenom. Muškarci također često očekuju ono što je ženama nelogično, teško shvatljivo i prihvatljivo. I jedni i drugi žele biti shvaćeni i prihvaćeni.

Kada dolazi do svađa, žene se uglavnom žale da ih muževi ne ljube, odnosno, još točnije, da im ne iskazuju ljubav, dok se muškarci žale da ih žene ne poštuju, tj. da im ne iskazuju poštovanje. Muž treba naučiti kako će ženi iskazivati ljubav a žena treba naučiti kako će mužu iskazivati poštovanje. Ako muž želi da ga žena poštuje, to će postići ne svojim poslovnim uspjesima, nego time što će naučiti kako joj iskazivati ljubav. Ako žena želi da joj muž iskazuje ljubav, tada treba naučiti kako mu iskazivati svoje iskreno poštovanje.

Knjigu su prevele dvije ženske osobe: djevojka koja živi s roditeljima te udana žena, majka troje djece; obje su knjigom oduševljene. Prva jer je konačno shvatila što se događa s njezinim roditeljima, a druga jer je shvatila na koji način njezin brak može biti još bolji nego što je bio do sada.

Zašto muškarci „samo šute” a žene „stalno prigovaraju”

Mnoge su čitateljice konačno dokučile zašto se njihovi muževi u određenim situacijama ponašaju teško shvatljivo, tj. zašto ponekad danima šute i zašto često samo sjede, a da pritom ništa ne rade niti o čemu razmišljaju. Također su mnoge čitateljice shvatile da se prema svojim odraslim sinovima ponašaju kao da su još uvijek djeca i da to neće dobro završiti ako ih ne prihvate kao odrasle muškarce i ako im osim ljubavi ne iskažu i poštovanje.

Mi čitatelji (muški) konačno smo shvatili zašto žene jedno govore, a drugo misle, zašto stalno prigovaraju, zašto nas ponižavaju pred drugima, zašto im toliko smeta kad zašutimo i ne želimo razgovarati o svojim problemima itd.

Knjiga za SVAKOGA!

Ovo je jedna od rijetkih knjiga koja gotovo svakoj osobi koja ju pozorno čita pobudi iskreno kajanje zbog propuštenih prilika. Autor kroz brojne životne primjere namjerno i sustavno ponavlja ključne teze knjige tako da nam nakon tristotinjak stranica zaista uđu pod kožu.

Knjigu – osim svima (zaista SVIMA) koji su u braku ili se spremaju ući u brak – preporučam i djeci čiji se roditelji svađaju ili su u ozbiljnoj bračnoj krizi. Nakon što je pročitaju, moći će svojim roditeljima objasniti mnogo toga što oni sami nisu shvatili jedno o drugome.

Preporučam je i ispovjednicima i bračnim savjetnicima kojima se žene (muževi o tome rijetko razgovaraju javno) žale da ih muževi ne ljube ili im ne znaju iskazati ljubav. Sigurno će im pomoći da mnogim takvim brakovima uspješno pomognu.

Od 1. do 7. siječnja 2018. knjigu „Ljubav i poštovanje” možete nabaviti po sniženoj cijeni od 70 kuna (red. cijena: 100 kuna)! Popust možete ostvariti ovdje

AUTOR: Josip Lončar; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh