Osobni razvoj

JOYCE MEYER

Želiš velike stvari koje Bog ima za tebe? Prestani razmišljati negativno!

Želiš velike stvari koje Bog ima za tebe? Prestani razmišljati negativno!

Foto: Shutterstock


 

„Oduprite mu se; budite čvrsti u vjeri [protiv njegovih napada; ukorijenjeni, utvrđeni, jaki, nepokretni i odlučni] znajući da su ista stradanja određena vašem bratstvu [čitavom Kristovom tijelu] po čitavom svijetu.“ (1. Petrova 5, 9)

Prečesto provedemo život baveći se lošim plodovima u našem ponašanju, ali rijetko kopamo dovoljno duboko da dođemo do korijena problema

Ako želiš velike i moćne stvari koje Bog ima za tebe, onda moraš doći do korijena svojih negativnih razmišljanja i riješiti ih. Sve dok se korijen ne ukloni, nastavit će donositi negativne plodove, jedan za drugim.

Prečesto provedemo život baveći se lošim plodovima u našem ponašanju, ali rijetko kopamo dovoljno duboko da dođemo do korijena problema. Kopanje duboko da bismo iskopali loš korijen boli, ali je jedini trajni način rješavanja problema. Možemo ili trpjeti bol promjene čineći ono što je ispravno ili možemo ići za đavlovim planom i trpjeti bol jer smo ostali nepromijenjeni. Cilj mu je držati te zauvijek u starim navikama.

Odluči…

Petar nam govori da se đavlu odupremo čvrsti u vjeri (vidi 1. Petrova 5, 9). Moraš odlučiti želiš li bol koja će te odvesti na novu razinu kraljevstva slave ili želiš zadržati svoju staru bol i onaj loš plod koji donosi u tvoj život.

Danas se odupri đavlu i slijedi Duha Svetog prema planu koji Bog ima za tebe.

Molitva

Bože, treba mi Tvoja pomoć oduprijeti se đavlovom planu. Znam da iskopati loš korijen boli, ali ako će me to približiti Tebi, želim to učiniti. Ojačaj me dok se odupirem đavlu i pokoravam Tebi da Te slijedim.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh