Aktualnosti

INICIJATIVA UDRUGE VIGILARE

Želiš da se Hrvatska posveti Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu? Pošalji molbu! Na Blagovijest, 25. ožujka 2020., 24 zemlje u Fatimi su se posvetile Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu

Želiš da se Hrvatska posveti Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu? Pošalji molbu!

Foto: Shutterstock


 

Udruga i Zaklada Vigilare, na molbu mnogih, pokrenula je inicijativu da se Hrvatska posveti Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu, nasljedujući primjer zemalja koje su to već učinile.

Posveta Portugala i Španjolske

U srijedu 25. ožujka 2020. u Bazilici Naše Gospe od Svete Krunice u Fatimi, kard. António dos Santos Marto, biskup biskupije Leiria-Fátima, predvodio je molitvu i posvetio Portugal i Španjolsku Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrešnom Srcu Marijinom, moleći Isusovu i Marijinu pomoć i zaštitu u trenutku koji svijet sada proživljava.

„Crkva hodočasnica na zemlji, u Portugalu i Španjolskoj, narodi koji su Tvoji, gleda Tvoj otvoreni bok, Tvoj izvor spasenja i vapi: u ovom času jedinstvenom u povijesti, budi u pomoći svojoj Crkvi, nadahnjuj upravitelje naroda, poslušaj siromašne i ožalošćene, podiži ponižene i ugnjetavane, izliječi bolesne i grješnike, podiži pale i obeshrabrene, oslobodi zle i zatočene, i oslobodi nas od pandemije koja nas pogađa”, rekao je kardinal Marto u molitvi posvete dviju zemalja, kojima su se pridružile i Albanija, Bolivija, Kolumbija, Kostarika, Kuba, Slovačka, Gvatemala, Mađarska, Indija, Meksiko, Moldavija, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Poljska, Kenija, Dominikanska Republika, Rumunjska i Istočni Timor, od kojih su mnoge od njih usko vezane uz Fatimu i njezinu Poruku.

Kako sudjelovati?

Ako želite da i Hrvatska bude posvećena Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu, ispunite molbu (ovdje). Prikupljena imena podržavatelja ove Molbe dostavit će se predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupu Želimiru Puljiću, kao i svim ostalim hrvatskim biskupima.

Apel patera Marka Glogovića da se posvetimo Bezgrešnom Srcu Marijinu možete pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh