Čitamo knjigu

PRED ZIDOM

Želimo li slavljenjem dotaknuti Gospodina ili samo zabaviti ljude u potrebi? Kristovu tijelu trebaju istinska iskustva sa Svetim Duhom kako bi upoznalo razliku između pomazanja i zabavljanja...

Predgrupa i slavljenje

Foto: Pixabay

Evo što je najteže pročitati u vlastitom srcu: žudim li zaista slavljenjem dotaknuti svog Spasitelja ili samo želim zabaviti ljude u potrebi? Jednom kad se u Crkvu uvuče ideja o zabavljanju, ljudi osjećaju da nema pomazanja i nisu zadovoljni kvalitetom glazbe.

Imali su težak tjedan na poslu i potreban im je odmor od životnih pritisaka, zato se raduju što će moći nedjeljom sjesti i pustiti da ih netko malo zabavi. To vodi prema promatranju slavljenja, umjesto sudjelovanja u njemu. Ne mislim da je pogrešno gledati kako netko slavi Boga.

Kristovu tijelu trebaju istinska iskustva sa Svetim Duhom kako bi upoznalo razliku između pomazanja i zabavljanja.

No, ako ti kao glazbenik osjećaš da moraš opravdati svoju reputaciju izvrsnog vođe slavljenja, upravo si prešao opasnu granicu između slavljenja i zabavljanja. Kristovu tijelu trebaju istinska iskustva sa Svetim Duhom kako bi upoznalo razliku između pomazanja i zabavljanja. Ta će iskustva biti češća ako je na mjestu vođe slavljenja osoba koja je pozvana, nadarena i pomazana za svoju poziciju.

Iz knjige „Pred zidom. O ulozi glazbe u Crkvi.“ autorâ Dona Pottera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh