Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim razumjeti svog supružnika i komunicirati s njime na ispravan način

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, ponekad imam osjećaj da se moj supružnik [možete izreći ime] i ja premalo razumijemo, da ne možemo i ne znamo komunicirati na ispravan način i da nas to sve više i više udaljuje, umjesto da nas izgrađuje i međusobno zbližava. Trebam pomoć, Gospodine! Želim razumjeti svog supružnika i komunicirati s njime na ispravan način. Ali kako da razumijem što mu točno treba? No, želim zastati i razmisliti: želim li zaista razumjeti što njemu treba ili pokušavam komunicirati na način da on izvršava ono što meni treba? Ja sam muškarac/žena, a ona/on žena/muškarac i zasigurno drugačije shvaćamo stvari te često osuđujemo jedno drugo bez razloga, zbog krivog shvaćanja, a možda i podrazumijevanja.

Želim razmisliti što je bitno mome supružniku, što ga ispunjava

Jer, oboje gledamo svatko iz svog kuta i čujemo na svoj način i tako se dogodi da pogrešno pretpostavimo što je supružnik htio reći. Također, premalo jedno drugo ispunjamo djelima ljubavi i poštovanja. Želim razmisliti što je bitno mome supružniku, što ga ispunjava – jesu li to određena djela, riječi potvrde, darovi, kvalitetno vrijeme, dodiri ili nešto drugo. Pomozi mi, Isuse, da to saznam i da ustrajem u davanju, kako bih ispunio/la svog supružnika i kako bi naša komunikacija bila lakša i bolja.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Muškarci i žene potpuno drugačije doživljavaju i čuju određene stvari. Često jedni i drugi pristupamo sa svoga gledišta, često podrazumijevamo. Ako nismo sigurni da smo nešto dobro razumjeli, pitajmo još jednom i recimo kako smo mi to shvatili. To drastično poboljšava razumijevanje (komunikaciju)!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh