Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim li susresti svoga supružnika, njegovu dušu onakvu kakva ona zaista jest?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Bože, ovog se trena pitam, koliko uistinu shvaćam dubinu dara i sakramenta braka? Koliko razmišljam o toj dubini? Kada sam posljednji put promišljao/la o tome zašto sam u braku, zašto je baš moj supružnik moja srodna duša? Možda tako ponekad ne mislim, ali činjenica je da ovaj život imam kako bih kroz njega zaslužio/la vječnost, a upravo je moj supružnik ovdje da mi pomogne na tome putu, kao što bih i ja trebao/la pomagati njemu/njoj. Shvaćam li tu dubinu? Ili ostajem na površini i često tako gledam i svog supružnika: kao teret i prepreku na tome putu? Vidi li moj supružnik možda mene takvim očima?

U Isusovo ime prihvaćam silu blagoslova i promjenu svoga uma i srca

Isuse, postavljam ti isto pitanje koje ti je uputio Pilat prije tvoje muke: Što je istina? Gdje sam ja u svemu tome? Želim li ući u dubinu i susresti tebe, a onda i sebe, uistinu? Želim li susresti svoga supružnika, njegovu dušu onakvu kakva ona zaista jest? Ili se plašim te dubine u kojoj prebiva Istina, gdje je sloboda od svih krivih stavova i radije izabirem ono što smatram da ja zaslužujem, ono što mi svijet predstavlja kao „moje pravo“, „moju slobodu“, „ja, ja, ja“?! I, gdje sam?

Optužujem li supružnika, ponekad ili često, za svoje krive postupke, za svoje grijehe, za to da uništava obitelj, dok istovremeno uzvraćam istom mjerom? Vidim li to, želim li to uopće vidjeti, želim li ti dopustiti, Isuse, da me uvedeš u Istinu ili mi je draže živjeti naopako, u krivim motivima, u teškom stanju? Ne, ne želim živjeti površno niti na površini, ne, ne želim dopustiti laži da me odvodi od mene samoga, od supružnika i od vječnoga života! Isuse, trebam te! „Iz dubine, Jahve, vapim k tebi: Gospodine, čuj glas moj!“ (Ps 130,1-2)

Ne, neću služiti laži, neću služiti ovom svijetu, neću služiti prisilnim mislima

Odričem se u Isusovo ime laži, površnosti, opravdavanja, egocentričnosti, srdžbe, bijesa, ljutnje, okrivljavanja, krive slike braka, krive slike obitelji, krive slike supružnika, djece, krive slike svog života i prihvaćam Božji pogled, milosrđe i slobodu koju ima za mene!

Ne, neću služiti laži, neću služiti ovom svijetu, neću služiti prisilnim mislima koje me često odgovaraju od braka i nameću mi krivu sliku! Služit ću u Isusovo ime trojedinom Bogu koji je moja utvrda i snaga, koji me stvorio i otkupio za slobodu, za život, blagostanje. U Isusovo ime prihvaćam silu blagoslova i promjenu svoga uma i srca, za nov pogled na život, brak, obitelj i supružnika. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Odupri se površnosti i mislima koje ti se vrzmaju po glavi i govore ti „kakav“ je tvoj supružnik. Pa zar ne vidiš koliko te to razara? Ili misliš da je to istina, baš sve, a ti si u svojim djelima pravedan/na? Ne nasjedaj na to, dopusti Bogu da te uvede u dubinu i saznat ćeš pravu istinu! Odluči se!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh