Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim biti suprug/a koji/a će ohrabrivati, praštati, ustrajati, biti podrška, ali često ne znam kako…

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine, ponekad više uistinu ne znam kako da postupim, kao da se ponašam u određenim slučajevima prema suprugu/supruzi. Svjestan sam i tvojih zapovjedi, svjestan sam koliko toliko da sam slab/a i da ću u određenim trenucima pasti, pokušavam i trudim se shvatiti i svoga/svoju supruga/u, trudim se ići kroz brak uz tvoju pomoć, sjetim se i tebe zazvati, ali kao da nemam dovoljno znanja, mudrosti, strpljenja u svemu tome. Pokušavam biti miran/a, ne reagirati burno, često pokušavam dobiti sam/a ljubav i poštovanje, pokušavam objasniti suprugu/supruzi da ga/ju trebam, da ne trebam osudu, da trebam pomoć, da trebam podršku, da sam slab/a, ali kao da ne dopirem do njega/nje u određenim slučajevima, kao da radim nešto krivo.

Što mi je činiti Gospodine?

I onda od svega potonem, postanem i jadan/na, tužan/a, žalostan/a, ljut/a, pa ponekad i ogorčen/a i obeshrabren/a. Što mi je činiti Gospodine? Otvaram ti svoje srce, ranjeno, bolno od svega, ali opet zahvalno za moga/moju supruga/u jer znam da iza njega/nje stojiš ti i da je u njemu/njoj tvoje Svet Duh, da je on/a moj put za nebo, ali prije svega moja pomoć prema Nebu i da mi preko njega/nje želiš pomoći, upozoriti me, obratiti me. I ne želim postupati krivo, želim biti suprug/a koji/a će ohrabrivati, praštati, ustrajati, biti podrška i onda kada se ne razumijemo, kada je i moje srce ranjeno, onda kada sam zbunjen/a i ne znam što mi je činiti. Podigni me, obrati me, ispuni me Isuse. Tvoja mi Riječ govori: „Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se. Ali neka ište s vjerom, bez ikakva kolebanja. Jer kolebljivac je sličan morskom valovlju, uzburkanu i gonjenu. Neka takav ne misli da će primiti što od Gospodina — čovjek duše dvoumne nepostojan na svim putovima svojim.“ (Jak 1, 5-8)

Oslobodi nas prevelike i krive navezanosti na svoju snagu i svoje sebične želje.

Jesam li kolebljivac ili sam ustrajan/a i vjeran/a Bogu? Kada sam zadnji puta tražio/la Božju Mudrost za svoj brak? Bože, molim te u Ime tvoga Sina Isusa Krista, da izliješ Duha Mudrosti na mene i moga/moju supruga/u da se po njoj ravnamo jedno prema drugome, a napose da u teškim situacijama znademo i odlučimo se zastati i tebi se uteći. Jer sam si rekao da bez tebe ne možemo ništa učiniti. Upiši nam to u srce i oslobodi nas prevelike i krive navezanosti na svoju snagu i svoje sebične želje.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Iako puno toga znademo, naučili smo, određeni trenuci u nama i dalje izazivaju pomutnju, ljutnju i reagiramo krivo. Ili se povlačimo. Nauči se zastati i zazvati Božju mudrost u takvim situacijama. Već što zastaneš i tražiš Božju volju iskazuješ poštovanje Bogu i supružniku. Probaj, ustraj, „usadi“ to u svoje brak i vidjet ćeš silne blagoslove! Samo ne idi bez Boga!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh