Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim biti roditelj koji će ljubiti i poštovati, ali po tvojoj mjeri Kriste

RAZMATRANJE I MOLITVA


MOLITVA:

Isuse, sjećam se kako su meni teško padale riječi mojih roditelja kada su me nepravedno optuživali, kada su mi možda govorili riječi poput „Baš si beskoristan“ ili „Ti si kriv/a za to i to“ ili „Od tebe nikad ništa, daj se pogledaj“ ili slično. Silno mi je bilo teško kada su me uspoređivali sa drugima, možda i sa braćom ili sestrama, ističući zašto nisam dobar kao oni. Prisjećam se trenutaka kada sam uistinu trebao/la pomoć, trebao/la podršku, prihvaćanje, bio/la sam dijete koje treba podršku, a prečesto sam dobio/la nerazumijevanje. Trebao/la sam vrijeme, dodire, ljubav, poštovanje, osjećaj da me roditelji prihvaćaju i vole, a nisam to dobio/la. S druge strane, možda su mi roditelji u određenim situacijama umjesto da me osamostaljuju, usmjeravaju, radili mi „medvjeđu uslugu“ i možda dan danas imam problema sa samopouzdanjem, snalaženjem u određenim situacijama ili slično.

Donosim ti sve ono što zbog svega toga utječe na moj brak i odnos prema mome supružniku

Isuse, donosim ti sve rane srca koje su takve situacije u mome životu proizvele, svaki krivi stav koji je iz toga proizašao, možda i osuđivanje, neopraštanje, donosim ti sve ono što zbog svega toga utječe na moj brak i odnos prema mome supružniku, ali i mojoj djeci. Isuse, želim oprostiti svojim roditeljima, daj mi snage i vodstvo i molim te iscijeli moj duh, dušu i tijelo. Ne želim da me to „upravlja“, da po tim ranama reagiram krivo. Možda upravo nešto od toga dan danas radim svojoj djeci, a možda radim sve suprotno i odlazim u drugu krajnost jer sam se zakleo/la da tako neću ja činiti svojoj djeci.

Želim se ispričati djeci i želim danas moliti za njih, tvoju slobodu i iscjeljenje Kriste

Kajem se za svaku zakletvu, svaki krivi stav. Želim biti roditelj koji će ljubiti i poštovati, ali po tvojoj mjeri Kriste. Molim te, iscijeli sve rane srca moje djece koje smo im izgovorenim riječima, krivim djelima ili pak nedjelima nanijeli. Želim im se ispričati i želim danas moliti za njih, tvoju slobodu i iscjeljenje Kriste. Pomozi mi, pomozi nam, blagoslovi našu djecu, blagoslovi nas kao roditelje, ispuni nas mudrošću.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim moliti za djecu često, želim popravljati stvari, želim znati i vidjeti da ni jedna krajnost nije dobra, pa čak ni ona gdje ću sve napraviti umjesto djece, jer time im više odmažem za budućnost. Želim svaki dan barem na minutu staviti ruku na djecu i zamoliti Isusa da iscijeli rane njihova srca koje smo im kao roditelji nanijeli.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh