Aktualnosti

PRIČA O TANZANIJI

VESELO I RADOSNO Pater Romanus u sklopu svoga boravka u Hrvatskoj posjetio Slavoniju Pater je obišao Bogoslovni fakultet u Đakovu, studentski dom te Osnovnu školu u Selcima Đakovačkim. Bilo je jako veselo i radosno, djeca i mladi imali su puno pitanja na koja je p. Romanus rado odgovarao.

Pater je djeci i mladima pričao o životu u Tanzaniji i važnostima misija

U sklopu svoga posjeta Hrvatskoj pater Romanus Mihali je prošlog tjedna boravio u Slavoniji i obišao Vukovar, Vinkovce, Đakovo, Đakovačka Selca, Slavonski Brod i Nijemce.

Pater Romanus je župnik župe Ujewau Tanzaniji, a u Hrvatskoj boravi povodom obilježavanja 20. godišnjice djelovanja Udruge Zdenac, čiji je dugogodišnji suradnik.

Udruga Zdenac već više od 20 godina organizirano pomaže siromašne obitelji, posebice djecu, mlade i osobe treće dobi o kojima nema tko brinuti. U Tanzaniji je rašireno siromaštvo i pogađa milijune ljudi u zemlji. Prema podacima Svjetske banke, oko 26 milijuna Tanzanijaca živjelo je ispod granice siromaštva 2020. godine, što je gotovo 50 % stanovništva.

Pater je obišao Bogoslovni fakultet u Đakovu, studentski dom te Osnovnu školu u Selcima Đakovačkim, gdje se susreo sa studentima i đacima. Bilo je jako veselo i radosno, djeca i mladi imali su puno pitanja na koja je p. Romanus rado odgovarao. Pričao im je o životu u Tanzaniji i važnostima misija.

Nakon misnih slavlja se na prezentaciji i svjedočenju p. Romanusa okupio velik broj župljana koji su sa zanimanjem slušali o projektima Udruge Zdenac

U Đakovačkim Selcima p. Romanus je koncelebrirao svetoj misi, kao i dan kasnije u Nijemcima u crkvi Svete Katarine Aleksandrijske. Nakon misnih slavlja se na prezentaciji i svjedočenju p. Romanusa okupio velik broj župljana koji su sa zanimanjem slušali o projektima Udruge Zdenac.

Preko projekta Zdenca znanja-kumstva, u koji se uključuju brojni dobročinitelji iz Hrvatske i inozemstva, potrebitima se putem donacija omogućuje školovanje, hrana, higijenske potrepštine, liječenje i drugi oblici pomoći. Zdenac u misijama ciljano provodi aktivnosti s djecom i mladima kako bi pod stručnim vodstvom otkrili i razvili svoje talente, usvajali ljudske vrijednosti i rasli u spoznaju da su ljubljena Božja djeca. Volonteri Zdenca pružaju im podršku, ljubav, razumijevanje i duhovno vodstvo. Do danas je kroz projekt kumstava školovano 10 365 djece koji su tako dobili priliku za bolji život.

p. Romanus Mihali i Ana Papac iz udruge Zdenac

Jana Radeljak, Bagadodo; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh