Vijesti

ZABRINJAVAJUĆI PORAST

Zbog velike potrebe za egzorcizmom u Italiji i svijetu, Vatikan obučava nove stručnjake Otac Benigno Palilla, egzorcist sa Sicilije, izjavio je da godišnje samo u Italiji bude 500 tisuća slučajeva demonskog opsjednuća ili djelovanja…

Zbog velike potrebe za egzorcizmom u Italiji i svijetu, Vatikan obučava nove stručnjake

Foto: Shutterstock

 

S obzirom na porast demonskih opsjednuća, Vatikan organizira tjednu obuku kako bi bolje pripremio egzorciste za službu. Katolički vođe izjavili su da zemlja treba više egzorcista i bolju obuku za vršenje te službe.

„Mnogi kršćani više ne vjeruju u đavolsko postojanje, imenovano je svega nekoliko egzorcista i nema više mladih svećenika koji su voljni učiti“, rekao je o. Cesare Truqui, jedan od egzorcista. Tečaj će se održati krajem travnja u Rimu, a bit će usmjeren na egzorcizam i molitvu oslobođenja.

Otac Benigno Palilla, egzorcist sa Sicilije, izjavio je za Vatikanski radio da godišnje u Italiji bude 500 tisuća slučajeva demonskog opsjednuća ili djelovanja. Smatra se da je broj opsjednuća utrostručen zbog povećane uporabe tarot karata i raznih vračara. Također, rekao je da su mnoga navodna opsjednuća zapravo psihološki problemi, istaknuvši potrebu za dobro obučenim egzorcistima.

Palilla kaže da opsjednuti trebaju molitve svih katolika, te da u svijetu nedostaje egzorcista. „Mi se svećenici vrlo često ne znamo nositi s konkretnim slučajevima koji se stave pred nas. Pripremajući se za vršenje svećeničke službe, ne govorimo o tim stvarima. Zato nam nedostaje pravih egzorcista. Samouki egzorcist čini pogreške. Razdoblje pripreme trebalo bi biti dulje, kao i za ostale stručnjake.“

O rastućoj potrebi za egzorcizmom u Italiji i svijetu, progovorio je pokojni o. Gabriele Amorth u intervjuu talijanskom novinaru Gianluci Barileu, koji možete pročitati ovdje.

Izvor: Catholic News Agency

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh