Svjedočanstva

U SVEMU ZAHVALJUJTE

Zbog nezahvalnosti postao sam nesretan čovjek Jedna misao kaže da je „zahvalno srce magnet za čuda“. Što se događa kada smo nezahvalni? Jedan nam je mladić poslao svoje svjedočanstvo o tome što se je dogodilo kada se je počeo žaliti na svoj posao i biti nezahvalan, a zapravo nije imao razloga za to…

Zbog nezahvalnosti postao sam nesretan čovjek

Foto: Shutterstock

 

Kada sam završio fakultet, u razdoblju kada sam se i obratio, zamolio sam Boga da mi daruje posao, što je i učinio. Na prvom razgovoru dobio sam predivan posao u struci, u izvrsnoj tvrtki.

U početku sam sa svim bio zadovoljan – ekipom, načinom i tempom rada, radnim zadacima i pogotovo plaćom. U taj je biznis uključena i utrka za povišicom, te treba znati kada, kako i koliko tražiti. S obzirom da sam tek počeo raditi nisam znao te trikove, ali jedan ih je stariji kolega znao. On je vrlo uspješan i cijenjen na poslu, ali je i dao do znanja da je nevjernik.

Zvučalo je logično, ali u tom mi je trenutku samo došlo: ‘Ne slijedi savjeta bezbožnika!’

Jednom kada smo poslije radnog vremena otišli zajedno na kavu, taj nam je čovjek svima dao savjet kako što prije imati što veću plaću. Rekao nam je da se samo treba žaliti i prigovarati na sve, pa tako i na plaću, pogotovo pred šefom jer to mu je uspijevalo. Zvučalo je logično, ali u tom mi je trenutku samo došlo: „Ne slijedi savjeta bezbožnika!” Ipak, savjet mi je zvučao primamljivo i razumno, te nisam obraćao pozornost na misao koja mi je u tom trenutku došla. Odlučio sam krenuti tim putem i početi govoriti da sam nezadovoljan, što nije bila istina; zapravo sam bio zadovoljan i sretan.

Nakon mjesec dana, primijetio sam da osjećam tjeskobu i da sam postao istinski nezadovoljan svojim poslom, plaćom i onim što imam. Tim prigovaranjem drugima, pa i Bogu, uvjerio sam se da mi je loše i da sam nesretan. Zbog svoje nezahvalnosti to sam naposljetku i postao.

Kada sam posao zahvalan, ponovno sam bio sretan

Kasnije sam se, dok sam molio, sjetio situacije iz kafića i malo si bolje posvijestio riječi koje su mi došle u tom trenutku. Shvatio sam da sam pogriješio što nisam poslušao Božji savjet i otkrio sam razlog svog nezadovoljstva. Tada sam počeo Bogu zahvaljivati za sve što mi je dao. Ne pada mi napamet opet gunđati ili žaliti se, jer to je izraz nezahvalnosti prema Bogu. Kada sam postao zahvalan, ponovno sam postao sretan.

 

„Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.“ (1 Sol 5, 16-19)

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh