Aktualnosti

ODGOVOR U DUHU EVANĐELJA

Zbog najavljenog ‘najvećeg susreta sotonista do sada’ – Bostonska nadbiskupija poziva na intenzivnu molitvu Tzv. „SatanCon”, najavljen kao „najveći sotonistički skup u povijesti”, trebao bi se održati ovog vikenda, od 28. do 30. travnja u hotelu Boston Marriott Copley Place, te je navodno rasprodan. S druge strane, ovoga se vikenda, primjerice u Opatiji održava 4. konferencija katoličkih muškaraca…

Bostonska nadbiskupija je na događaj „SatanCon”, koji organizira tzv. Sotonski hram u Bostonu, odgovorila tako da je odmah organizirala euharistijsko klanjanje, katoličke pobožnosti…

„Prema uputama kardinala Seana O’Malleya, pristupili smo ovome tako da smo se usredotočili na molitvu”, izjavio je glasnogovornik nadbiskupije Terrence Donilon za CNA 17. travnja.

Tzv. „SatanCon”, najavljen kao „najveći sotonistički skup u povijesti”, trebao bi se održati ovog vikenda, od 28. do 30. travnja u hotelu Boston Marriott Copley Place, te je navodno rasprodan.

Satanic Temple, koji, prema svojoj web-stranici, zapravo negira i postojanje Boga i Sotone, politička je aktivistička skupina poznata po prosvjedima protiv vjerskih simbola u javnim prostorima i ismijavanju kršćanstva. Nude „nekrštenje“ i organiziraju tzv. „crne mise“. Kažu kako nastoje „prigrliti racionalno istraživanje udaljeno od nadnaravnog i od arhaičnih praznovjerja koja se temelje na tradiciji“.

Držimo svoj fokus na Bogu i sve drugo će se posložiti

Iz Booka za svibanj 2023. Molimo. Fokusirajmo se na Boga.

U veljači ova je grupa najavila otvaranje besplatne klinike za pobačaje u Novom Meksiku.

Godine 2014. održali su tzv. „crnu misu“ u kampusu Sveučilišta Harvard. Vjerojatno je da tzv. „crna misa“ uključuje oskvrnjenje euharistijske hostije, iako to eksplicitno ne navode na svojoj stranici. Bostonska nadbiskupija odgovorila je na taj događaj pozvavši vjernike da mole za sve one koji su uključeni u tzv. „crnu misu“ „kako bi mogli shvatiti težinu svojih postupaka te tražeći od Harvarda da se distancira od ove aktivnosti“.

Na upit CNA, odgovorili su da ne planiraju održati tzv. „crnu misu“ tijekom konferencije sljedeći tjedan, niti da posjeduju euharistijsku hostiju.

S druge strane, ovoga se vikenda u Opatiji održava 4. konferencija katoličkih muškaraca. Zahvaljujemo ti, Oče!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh