Svijet

KARDINAL JEAN-CLAUDE HOLLERICH

Zbog koronavirusa smanjit će se broj katolika koji dolaze na Misu, ali ne žalim zbog tog Hollerich smatra i da je ovo "velika prilika za Crkvu".

Foto: Jean-Claude Hollerich/snimka zaslona/YouTube

 

U nedavnom intervjuu za L’Osservatore Romano, luksemburški kardinal i predsjednik Komisije Biskupskih konferencija Europske Unije (COMECE), Jean-Claude Hollerich izjavio je kako vjeruje da će se zbog virusa smanjiti broj katolika koji dolaze na Misu, prenosi Bitno net.

“Gledam svoju zemlju: brojke će se smanjiti. Razlog je taj što svi oni ‘kulturološki katolici’, i desni i lijevi, koji su na Misu dolazili samo iz kulturoloških razloga, više ne dolaze. Shvatili su da im je život poprilično udoban te da mogu živjeti i bez dolaska u crkvu. Čak će i Prve pričesti, kateheze za djecu, pohađati manji broj njih, gotovo sam siguran u to.” Ali, dodao je, zbog toga “ne žali”.

Prilika za Crkvu

No, Hollerich smatra i da je ovo “velika prilika za Crkvu”.

“Moramo djelovati i pokrenuti nove misionarske strukture”. Crkva, dodaje, mora postati “kršćanskija, jednostavnija i čak ekonomski siromašnija”, jer “nam konzumerizam u Europi više ne dopušta živjeti”.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh