Osobni razvoj

KOLIKO KOŠTA GRAM LJUBAVI

Zbaci sa sebe jaram da moraš ispuniti očekivanja. Božja je ljubav bezuvjetna Zbaci sa sebe taj jaram da moraš ispuniti nekakva očekivanja ili imati nešto. Ako želiš doći k Njemu, dođi bez ičega. Donesi mu praznu posudu i on će je napuniti do vrha, svojom ljubavlju… <3

Zbaci sa sebe jaram da moraš ispuniti očekivanja. Božja je ljubav bezuvjetna

Foto: Shutterstock

 

Diviš se drugome čovjeku? Govoriš: Kako je ona dobra majka! Gle kako je lijepa! Kako je pametan! To je uspješan čovjek, ima obitelj, kuću, auto, dobar posao! Ona je dobra i puna ljubavi! Kakvo znanje, kakve sposobnosti! Koji darovi! Kako ima dobru djecu!… Zapravo, ti bi htjela biti dobra majka, lijepa žena, mudar čovjek, imati obitelj i kuću, posao i auto, biti dobar i sposoban, mnogo toga znati, imati uzornu djecu jer tada bi se vjerojatno i drugi tebi divili i osjećao bi se sigurno, voljeno… Ako se ne ostvare te tvoje težnje, nesretan si, tjeskoban, možda i depresivan, strahuješ… jer želiš biti ljubljen, a nemaš čime kupiti ljubav.

Zahvaljuješ ili si prikriveno zadovoljna kad ti drugi kaže kako si lijepa, kako si dobro odradila povjereni posao, kako si se plemenito ponijela, kako si sposoban… jer osjećaš kao da ti je osoba učinila neko dobro ako te pohvali, dadne ti kompliment, a možda ti je samo (pro)dala dio svoje ljubavi.

No, prijatelju, koji ovo čitaš, znaj da postoji Jedan koji ne traži ni da mu što dadneš niti čeka da nešto ostvariš kako bi te ljubio. Ne ljubi tvoj posao ni tvoj izgled, tvoju dobrotu ni tvoju mudrost. On te ljubi onako kao što majka ljubi svoje dijete tek izašlo iz utrobe, golo i bez ičega. Ona ne traži drugi razlog da ga ljubi osim činjenice da je njezino i da u sebi nosi dio nje. Tako Bog gleda na te. Ljubi te jer si njegov i u sebi nosiš dio njega.

Naš je Isus za apostole izabrao neuke i priproste ljude i propovijedao je među običnim pukom. Doticao se gubavaca koji su kod ostalih pobuđivali gađenje i odbojnost. Najviše je volio objedovati s grešnicima. Čime su oni mogli zaslužiti ljubav tako uzvišenoga gosta? On ni nesretnoga Judu nije prezreo, iako je znao što će učiniti. Nije mu nikada uputio pogrdnu riječ.

Zato, zbaci sa sebe taj jaram da moraš ispuniti nekakva očekivanja ili imati nešto. Ako želiš doći k Njemu, dođi bez ičega. Donesi mu praznu posudu i on će je napuniti do vrha, svojom ljubavlju. Tada ćeš shvatiti kako je sve dar. Kako si vrijedan bez ikakvoga blaga pa čak i kad sagriješiš. Zašto bi kupovao ljubav kad je već imaš besplatno?!

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh