Vijesti

ZAVRŠETAK ŽIVOTNE BORBE // Maleni Charlie Gard preminuo nakon višemjesečne borbe za život

Dječak je preminuo jučer, nakon višemjesečne borbe za život…

Roditelji malenog Charlieja Garda, jučer su javnosti obznanili da je njihov sin preminuo. Charlie je preminuo svega nekoliko dana prije prvog rođendana, kojega je trebao proslaviti 4. kolovoza.

Slučaj bolesnoga dječaka pratio je cijeli svijet. Charliejevi su roditelji, nakon višemjesečne pravne borbe s londonskom bolnicom Great Ormond Street, odlučili odustati od borbe za život svoga sina, jer je njegovo zdravstveno stanje bilo previše ugroženo.

Teško zdravstveno stanje dječaka

Primarijus za mišićne i neurodegenerativne bolesti, profesor Enrico Silvio Bertini, djelatnik talijanske bolnice Bambino Gesu, komentirajući Charliejev slučaj, rekao je „da je situacija dramatična jer je dijete izgubilo 90% mišićne mase”.

Dječakovi su roditelji izrazili želju da ga odvedu kući i s njim provedu zadnje trenutke njegova života, no Visoki sud u Londonu odlučio je da će dječak zadnje dane života provesti u hospiciju – u centru za pomoć terminalnim bolesnicima.

Djelatnici bolnice izrazili sućut roditeljima

Charlie je preminuo jučer, a iz bolnice su poručili da „poštuju roditeljske stavove, ali da nikada neće učiniti ništa što bi njihovim bolesnicima moglo uzrokovati nepotrebne i duge patnje“. Dodali su, da su njihovi „liječnici i medicinske sestre neumorno radili i učinili sve što je bilo potrebno za njega tijekom njegova višemjesečnog boravka u bolnici, te da je svatko od njih želio da je ishod mogao biti manje tragičan“.

Iz bolnice su također poručili „da suosjećaju s Connie i Chrisom, te da se nadaju da se njihova privatnost poštuje u ovom, za njihovu obitelj, teškom razdoblju“, prenosi britanski Daily Mail.

Sjetimo se u molitvi ovoga dječaka i njegovih roditelja. Neka ga Gospodin primi u svoj zagrljaj, a roditeljima udjeli utjehu koja im je u ovom trenutku potrebna.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh