Ljubav i poštovanje

5 MINUTA ZA BRAK I OBITELJ

Zašto uopće imamo toliko problema u braku?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Jesi li kada razmislio/razmislila iskreno, duboko, ne površinski, i sam/sama sebi postavio/postavila pitanje: Postoji li netko kome je silno stalo da naš brak ne uspije i zašto?

Tko ne želi da budemo intimni i želi da imamo tolikih problema oko vođenja ljubavi, tko želi da budemo odvojeni? Jer intima je silna snaga i dar koji nam je Bog dao? Zašto sada u braku oko toga imamo toliko problema, a prije braka smo „letjeli“ u grijeh? Kome silno odgovara da upadnem u ljutnju, da stvorim stav „neće on/ona sa mnom tako, pa nisam ja budala“? Ljutnja me na koncu dovodi do frustracije, gorčine i ravnodušnosti. Jer kao, „pokazat ću ja njemu/njoj i uskraćivati mu/joj neke stvari, pa neka se on/ona počne boriti za brak, meni je dosta, zašto bih ja?“ Tko ne želi da se družimo s djecom; tko želi da radimo i radimo pa se moramo odmoriti i da u svemu tome djeca „ne budu naporna, već zahvalna za sve“? Tko želi da poremetimo Božji poredak za blagoslov i jedva čeka da supružnik stavi djecu ispred supružnika, da žena zauzme mjesto „glave“ obitelji, da što više kritizira, da se muškarac što više povlači i šuti, da ne komunicira?

Jesi li iskreno razmišljao/razmišljala odakle ti sve te negativne misli o supružniku?

Kome je cilj da odustanemo, jer kad odustanemo, već smo praktički izgubili bitku (no nismo izgubili rat!)? Tko želi da cijeli dan vrtim po glavi što mi je supružnik učinio, jer ću na taj način ostati u „modu“ nepraštanja i gorčine (često nesvjesno) i udaljiti se od Boga? Tko me potiče da za svaku upućenu riječ koja mi ne paše, vratim isto kako bih supružniku pokazao pokazala gdje on/ona griješi? Kome je cilj da dođem do zaključka: S ovom osobom se ne može, nemam više volje niti biti u njezinoj blizini? Tko želi da vjeruješ u laž i to radi savršeno dobro, samo da ne vidiš Istinu? Otac laži!

Jesi li iskreno razmišljao/razmišljala odakle ti sve te negativne misli o supružniku (ili o tebi samome, o drugima)? Je li to uistinu tolika snaga drugih ljudi da ti toliko upravljaju umom ili je posrijedi nešto drugo? Ili si ti toliko izopačen/izopačena, nenormalan/nenormalna, ovakav/ovakva, onakav/onakva? Kako to da u tim mislima nema ništa onoga dobroga koje učini tvoj supružnik ili ti? Pa zar je uistinu osoba koju si SAM/SAMA odabrao/odabrala tako loša? Zar si uzeo tu osobu jer si bio/bila oduševljen/oduševljena njezinim lošim stranama? Odakle te misli? Da, ima loših strana, kao i ti, no je li sve to baš tako? Pitaj se iskreno ako želiš obnoviti ili spasiti svoj brak, svoju obitelj, možda na koncu čak i svoju dušu! Znaš li za snagu sakramenta braka? Znaš li što je sakrament, uistinu si odgovori! Ako do sada nisi bio/bila toga svjestan/svjesna, budi ozbiljan/ozbiljna i potpuno iskren/iskrena jer ne znaš ni dana ni časa, imaš samo sada, a sada određuje sutra (za koje ne znaš imaš li ga). Želiš li Božju milost da te vodi, želiš li čuti ili prihvatiti Istinu ili vjeruješ laži? Znaš da za tebe ne može nitko odlučiti i da sve što činiš u konačnici izlazi iz tvoga srca i govori samo o tebi, a ti se možeš zbog toga opravdavati i živjeti u gorčini još danima, godinama možda.

Ako želiš promjenu, ako želiš Istinu, izmoli molitvu koja slijedi i pogledaj video materijale koje ti preporučamo…

Ne, nije ti neprijatelj supružnik, ne, nije! On/ona je ranjena duša koja treba tvoju pomoć i zagovor kod Boga, koja je prevarena od sotone i upada u grijeh, baš kao i ti! Vjeruješ li u to? Kako bi bilo da danas, umjesto da kritiziraš, staneš, pokaješ se, zapitaš Boga što je krivo kod tebe i što te odvaja od Njega? Ako želiš spoznati Istinu i doživjeti promjenu u Isusovo Ime, ako želiš krenuti u novi život i zadobiti mir koji Krist obećava, zastani, pitaj se, pitaj Gospodina. Hoćeš li to iskusiti, doživjeti? Ili i dalje ne vjeruješ?

Znaš koju osobu sotona ne može nikada pobijediti? Onu koja nikad ne odustaje! Jesi li ti odustao/odustala i čudiš se zašto si u krugu optuživanja i ranjavanja i čekaš da vas supružnik iz njega izvede? Kriviš njega/nju, a ti si kao „zreliji/zrelija“? Jesi li odustao/odustala, a praviš se jak/jaka, hrabar/hrabra, odvažan/odvažna i pravedan/pravedna? Ako želiš promjenu, ako želiš Istinu, izmoli molitvu koja slijedi i pogledaj video materijale koje ti preporučamo. Ako ne želiš, budi uvjeren/uvjerena da si „pobijedio/pobijedila“. Jer uistinu jesi! Pobijedio/pobijedila si supružnika baš onako kako nalaže svijet (čitaj sotona) – ti i samo ti! Isus moli i dalje Oca za tebe: „Oprosti mu/joj jer ne zna što čini“ (Lk 23,34). No, zapamti, imaš samo ovaj trenutak, tko zna imaš li sutra…

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Isuse, daj mi milost da vidim tamo gdje ne vidim i gdje ne želim vidjeti srce svoga supružnika. Daj mi, Isuse, milost da uistinu shvatim da moj supružnik nije neprijatelj, već ranjeno biće koje sam odabrao/odabrala sebi za život i koje treba moju pomoć i zagovor. Daj da shvatim ono najbitnije – sotona je onaj koji želi uništiti mene, moga supružnika, naš brak, našu obitelj. Snagom sakramenta braka neka se u Isusovo Ime stvore novi temelji našeg braka i neka Istina uništi svaku laž u mome srcu, srcu supružnika i našem braku! Amen!

*Pogledaj na Youtubeu tri predavanja oca Rippergera pod nazivom „Brak i duhovno ratovanje“. Pogledaj sam/sama ako supružnik ne želi, a najbolje da pogledate zajedno.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh